Det var i juni 2017 det ble kjent at Erik Poppe var i gang med spillefilm om 22. juli. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Overlevende og etterlatte er de første som får se Erik Poppes film om terroren på Utøya. Leger og psykologer vil være til stede på de lukkede visningene.

annonse

Det opplyser Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli til NRK.

annonse

– De berørte som ønsker å se filmen, skal få gjøre det i trygge omgivelser. Vi tror mange vil få reaksjoner når de ser filmen, derfor er det nødvendig å ha helsepersonell til stede, sier Olga Goldfain, som er leder for gruppen i Troms og Finnmark.

De lukkede visningene vil bli holdt over hele landet før filmens premiere 9. mars.

Støttegruppen arrangerer visningene i samarbeid med Poppes produksjonsselskap Paradox, Røde Kors og Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

annonse
annonse

Det var i juni 2017 det ble kjent at Poppe var i gang med en spillefilm om 22. juli. Filmen forteller om det som skjedde på Utøya, sett gjennom øynene på en fiktiv karakter, ifølge NRK. Filmen får 18-årsgrense, etter det kringkasteren kjenner til.

(©NTB)

[email protected]

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.