Onsdag kveld ble det meldt om en eksplosjon utenfor politistasjonen i Rosengård i Malmö. Ingen personer skal være skadd, men det er materielle skader på biler. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

To menn er pågrepet etter en eksplosjon ved politistasjonen i Rosengård i Malmö onsdag kveld. Politiet mener eksplosjonen var direkte rettet mot dem.

Regionpolitisjef Carina Persson sier at angrepet er «fullstendig uakseptabelt».

– Kveldens hendelse viser at vi må fortsette å jobbe intensivt i kampen mot de grove lovbruddene. Vi kommer aldri til å gi etter for kriminaliteten, sier hun.

annonse

Politiet fikk ved 21-tiden inn flere telefoner fra folk som hadde hørt et kraftig smell, samtidig gikk alarmen om at noe hadde eksplodert.

Ingen personer ble skadd i angrepet, men politihuset og biler som tilhører politiet har fått skader.

Gjør avhør

To menn i 20-årsalderen er pågrepet og mistenkt for medvirkning til hendelsen, som politiet mener var direkte rettet mot dem og deres virksomhet.

annonse

– Det pågår avhør med de to pågrepne mennene, sa vakthavende befal ved polisregion Syd, Magnus Lefevre, natt til onsdag.

Han vil ikke svare på om mennene er kjenninger av politiet. Det skal ikke være flere mistenkte.

Politiets teknikere og bombegruppe forlot åstedet i løpet av natten og sperringene ble fjernet.

– Hvilken type sprengladning eller lignende det er, kan jeg ikke gå inn på. Vi har ikke fått det bekreftet. Men det har vært en kraftig eksplosjon, sier Lefevre til det svenske nyhetsbyrået TT.

Flere angrep

I løpet av fjoråret skjedde det en rekke angrep rettet mot svensk politi. I desember ble en politibil sprengt utenfor politihuset i Malmö, og i november gikk en håndgranat av utenfor politihuset i Uppsala. I slutten av oktober ble det avfyrt flere skudd mot huset til en politimann i Västerås, og tidligere samme måned ble entreen til politihuset i Helsingborg sprengt.

I april angrep rundt 20 ungdommer politiet i Hammarkullen i Göteborg to kvelder på rad. Blant annet ble det kastet en molotovcocktail mot en sivil politimann, som heldigvis ikke ble skadd.

Det svenske politiforbundet skriver på Twitter at volden mot politiet er et samfunnsproblem:

– Ytterligere en sprengning ved et politihus. Angrepene mot politiet må stoppe! Det er et samfunnsproblem om de som skal beskytte og stille folk til rette, angripes.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon