Bilde fra Erdogans møte i Tyrkias nasjonale sikkerhetsråd onsdag, der han besluttet at den tyrkiske hæren skal settes i beredskap og klargjøres for inntog i Afrin-provinsen i Syria. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Tyrkiske sikkerhetsstyrker som er utplassert ved grensen til Syria har fått ordre om å forberede mulig inntog i den kurdiskkontrollerte Afrin-regionen i Syria.

annonse
annonse

Den tyrkiske hæren har sendt stridsvogner til Hatay-provinsen, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu torsdag.

annonse

Samtidig sier utenriksminister Mehmet Cavusoglu til CNN Turk at Tyrkia kommer til å gripe inn i de kurdiskkontrollerte byene Afrin og Manbij, melder Reuters.

Da var det gått mindre enn ett døgn siden president Recep Tayyip Erdogan samlet sitt sikkerhetsråd til møte i Ankara. Han besluttet at Tyrkia skal ta «umiddelbare» og «besluttsomme» skritt for å beskytte landet fra trusler fra det vestlige Syria.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Tre dager tidligere truet Erdogan i en tale med å knuse «terroristhæren» som han mener USA bygger opp på syrisk side av grensen.

Ankara misliker sterkt at NATO-allierte Washington har alliert seg med den kurdiske YPG-militsen i Syria. Tyrkia mener YPG har forbindelser til det forbudte PKK i Tyrkia og anser YPG for å være en terroristorganisasjon.

Den amerikanskledede koalisjonen i Syria kunngjorde sist helg planer om å opprette en kurdisk-ledet styrke på 30.000 personer, men avviser i en uttalelse at den er i ferd med å etablere en grensestyrke.

– Dette er ingen ny hær eller ordinær grensestyrke, heter det i uttalelsen, der koalisjonen også legger til at den «fortsetter å trene opp lokale sikkerhetsstyrker i Syria».

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.