Oslo 20180117. Utviklingsminister Nikolai Astrup (H). Pressekonferansen med finansminister Siv Jensen, statsminister Erna Solberg og kulturminister Trine Skei Grande på Regjeringens representasjonsbolig onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Alle former for trakassering er uakseptabelt, skriver statsråd Nikolai Astrup (H) i en kronikk og viser til norske bistandsarbeideres «rystende opplevelser».

“Utenriksdepartementet arbeider kontinuerlig med forebygging og forbedring av varslingsrutiner blant våre mange ansatte verden over. Vi forventer at våre partnere med arbeidsgiveransvar, deriblant FN og bistandsorganisasjoner, gjør det samme», skriver Norges ferske utviklingsminister i Aftenposten.

Astrup viser til en undersøkelse Bistandsaktuelt har gjort blant norske bistandsarbeidere. 35 prosent av kvinnene og 7 prosent av mennene sier de har opplevd uønsket seksuell atferd på jobb.

annonse

– Bistandsarbeidere gjør en uvurderlig innsats verden over i områder rammet av krig, konflikt og fattigdom. De jobber ofte i krevende miljøer med ulike kulturer, kummerlige bo- og arbeidsforhold og på risikofylte steder, fortsetter Høyre-statsråden. Han mener disse faktorene gjør at det stilles ekstra høye krav til at arbeidsforholdet blir forsvarlig ivaretatt.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon