Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
annonse
annonse

Dette med å plassere «merkelapper» på Resett og rakke ned på Lurås har vært en gjennomgangstone i Trine Skei Grande-saken.

Medie-Norge har ikke ønsket at Resett skulle få sette dagsorden, og det har blitt plassert «merkelapper», som en erstatning for saklig, journalistisk interesse rundt «samleie i åker-spørsmålet», Resett var først ute med.

«Det kontroversielle nettstedet», «den høyrevridde nettsiden» og «den rikmannseide nettavisen Resett» har vært blant det som har vært skrevet av de store mediahusene. Hvorfor? Blir saken om en toppolitiker på vei inn i regjeringen med denne sex-ballasten dårligere av at den opprinnelig ble frontet av Resett?

annonse

Jeg la spesielt merke til en sak i NRK i går på nett, der man har satt fem journalisters navn som byline på saken, og lagt inn NRKs egne saker med aktiv lenke, VGs sak ditto og Aftenpostens Trine Skei Grande-sak også med aktiv lenke. Resett derimot….

Jeg sendte de fem en epost og kalte dette «latterlig smålig». Det var dog Resett som fikk denne saken opp på bordet.

Sett fra mitt ståsted, som har jobbet som journalist i rundt 30 år – hvorav 22 år i NRK, synes jeg det er forstemmende å se og høre hvordan mediehusene «går i takt» i denne saken.

annonse

Gunnar Stavrum i Nettavisen tar selvfølgelig kaken, med sitt skript om hvor «normalt» og liketil sex mellom 38 år gamle Skei Grande og den 16 eller 17 år gamle gutten var, og at dette ikke er relevant for hennes jobb som kulturminister.

Tar vi et raskt tilbakeblikk i presseoppslag knyttet til Venstres «fyll- og sexsaker» finner vi Skei Grande som indignert partileder.

– Ikke akseptabelt å feste med mindreårige, sier hun etter at det i februar 2012 kom opp en sak om at partitopper og mindreårige Unge Venstre-medlemmer drakk under nachspielet på et fylkesårsmøte.

— Er det akseptabelt at fylkesledere og 17-åringer drikker sammen på partiarrangement?, spør Stavanger Aftenblad henne i sakens anledning.

— Nei, det er ikke akseptabelt. Vi skal forholde oss til norsk lov også i sosiale sammenhenger, sier Skei Grande, som samtidig er klinkende klar på at alkohol-inntak aldri kan brukes mot et voldtektsoffer.

– Men er de det når varselslampene hos de voksne ikke ringer?, spør avisen.

— For meg er dette dårlig vurderingsevne. Venstre skal forholde seg til norsk lov, og 17-åringer har ikke lov å drikke. Men det er stor forskjell på å ta et glass rødvin til maten hvor det er mindreårige og å skjenke dem, sier Trine Skei Grande.

Og det er jo dette som er hele sakens kjerne, og som har vært Resetts fokus hele veien; «Skei Grandes vurderingsevne».

annonse

At noen underveis fra de store mediehusenes side har forsøkt å diskreditere Helge Lurås og Resett ved å sause sammen hva folk generelt skriver i sosiale medier om «overgrep» er ikke det samme som at Lurås og Resett noensinne har benyttet ordet «overgrep».

Underdog Resett slo nedenfra og opp, og knocket ikke bare Skei Grande og de store mediehusene, men også Erna Solberg. Hennes regjeringsprosjekt gikk litt for fort frem, og iveren etter å få på plass tre partier i regjeringen ble for stor.

Det må være trist for Erna Solberg å se, at ingen i hennes egen organisasjon så at det var ild, med all den røyken som kom.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon