Oslo 20150105. Tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold får den aller første minneprisen etter motstandsmannen Gunnar Sønsteby. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Man kan mene hva man vil om Resetts artikler om Trine Skei Grandes opptreden på et bryllup i Trøndelag. Men når tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold krever at Presseforbundet må granske Resett for brudd på god presseskikk, kaster han sten i glasshus.

Kokkvold, som prøver å opptre som en slags presseetikkens yppersteprest, har selv et heller frynsete forhold til nettopp presseetikk. Da Kringkastingsrådet i november 2016 gransket NRKs dekning av det amerikanske presidentvalget, uttalte Kokkvold følgende: ”Jeg har personlig ingen kritiske synspunkter på dekningen av Trump. NRK skal være politisk nøytral, men ikke nøytral hva gjelder rett og galt, sannhet og løgn, anstendighet og uanstendighet. Det er ikke tilfeldig at alle, både de to presidentene Bush, Mitt Romney og John McCain nektet å støtte Trump.”

Kokkvold sier altså at NRK – som er tvangsfinansiert av befolkningen – ikke bare skal fortelle om og prøve å forklare det som skjer i verden, men at statskringkasteren også skal fortelle folk hva som er rett og galt, sannhet og løgn, anstendig og uanstendig. Og hva som er rett og galt, sannhet og løgn, anstendig og uanstendig vil det i praksis selvsagt være opp til den venstreliberale eliten som dominerer på Marienlyst, altså personer som trolig har de samme verdiene som Kokkvold selv, å bestemme.

Å tilta seg retten til å påtvinge andre mennesker sine egne oppfatninger om rett og galt, sannhet og løgn, anstendig og uanstendig og samtidig å spytte dem i ansiktet ved å tvinge dem til å betale for det hele gjennom kringkastingsavgiften (som snart skal avløses av en tvangsskatt også for folk som ikke har tv), det er tilsynelatende god presseetikk i Kokkvolds øyne!

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]