Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og utenriksminister Børge Brende (t.h.) ved pressekonferansen under 70-årsmarkeringen av frigjøringen av Øst-Finnmark i Kirkenes lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Vestens «russerfobi» er verre enn under den kalde krigen, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

– Denne russerfobien er verre enn noen gang. Dette så vi aldri under den kalde krigen, sa Lavrov i et intervju med avisa Kommersant etter et besøk i New York.

– Den gang var det visse regler, en viss skikk og bruk. Nå er all skikk og bruk kastet bort, sa han idet han kalte sanksjonene som USA og EU har innført, for absurde og grunnløse.

annonse

Sanksjonene ble innført på grunn av Russlands okkupasjon av Krim og den væpnede konflikten i det østlige Ukraina, der både Ukraina og Vesten beskylder Russland for å støtte opprørerne.

Russland er også midt i en dopingskandale som førte til at deres idrettsfolk er ekskludert fra flere store sportsbegivenheter, blant annet vinter-OL i Sør-Korea i februar.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon