Frankrikes president Emmanuel Macron tok fredag imot Tysklands statsminister Angela Merkel. De to vil nå styrke det fransk-tyske samarbeidet. Foto: AP / NTB scnpix
annonse

President Emmanuel Macron og statsminister Angela Merkel er enige om å gjøre mer for å styrke det fransk-tyske samarbeidet.

annonse

I en felles uttalelse søndag sier de to at de ønsker å styrke de økonomiske forbindelsene og øke samarbeidet om skatterelaterte temaer.

annonse

Merkel og Macron vil også samarbeide for å få en felles diplomatisk tilnærming, styrke samarbeidet om utenrikspolitikk og sikkerhet, deriblant kampen mot terrorisme.

– Vi ønsker mer effektivt å forsvare felles fransk-tyske interesser og verdier, heter det videre i uttalelsen.

annonse
annonse

Uttalelsen kommer i forbindelse med markeringen av 55-årsdagen for den såkalte Elysée-traktaten, som ble inngått i 1963 for å styrke forholdet mellom de to landene etter andre verdenskrig.

NTB-AP
(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.