EgyptAir Airbus A330-300 tar av fra Kairo flyplass(AP Photo/Christophe Ena, File)
annonse
annonse

USAs transportmyndigheter har utstedt ordre om å umiddelbart iverksette ekstra sjekk av gods på fly fra fem land i Midtøsten, begrunnet med terrortrusler.

Transportsikkerhetsetaten TSA har utstedt umiddelbar ordre om å gjennomføre ekstra sjekk av varer som ankommer USA med fly fra Egypt, Jordan, Saudi-Arabia, Qatar og De forente arabiske emirater. De fem landene er spesielt utvalgt fordi «terroristgrupper har vist vilje til å angripe via luftfart fra disse landene», heter det i en uttalelse fra TSA mandag.

Flyselskapene må oppgi ekstra informasjon om all frakt «ved tidligste praktiske mulighet» før varene lastes om bord. Deretter blir informasjonen om forsendelsene sammenlignet med opplysninger som USA har angående pågående terrortrusler.

annonse

Ordren som ble utstedt mandag innebærer sikkerhetskrav som omfatter all flyfrakt som sendes til USA fra de fem nevnte landene. De berørte flyselskapene er EgyptAir, Royal Jordanian, Saudia, Qatar Airways, Emirates og Etihad.

NTB-AP
(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon