Villagers watch the site of a bombing at a market in Yala province, southern Thailand. Monday, Jan. 22, 2018. Police say a few people have been killed by the explosion. (AP Photo/Somphop Suphanaranond)
annonse
annonse

– De mistenkte parkerte en motorsykkel foran en bod som solgte svinekjøtt i sentrum av Yala. Den eksploderte 10 minutter senere, sier en politimann til nyhetsbyrået AFP.

Hærens talsmann i regionen bekrefter tallet på drepte og sårede.

Angrepet i byen Yala er det første i sitt slag som rettes mot sivile på flere måneder i Sør-Thailand.

annonse

De sørlige provinsene Narathiwat, Pattani og Yala, der flertallet av befolkningen er muslimer, har vært urolige i årevis. Separatistopprøret har siden 2004 krevd nesten 7.000 menneskeliv.

I fjor var antallet drepte på det laveste siden konflikten startet. Det forklares med diplomatiske framskritt og den thailandske militærjuntaens stramme grep i regionen.

Mandagens bombeangrep mot et travelt marked som er populært blant både muslimer og buddhister, skaper frykt for nye angrep mot sivile mål.

NTB-AFP-DPA

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon