SPD leader Martin Schulz leaves the podium after his speech at a party meeting of the Social Democrats, SPD, who are discussing the possible coalition talks with Chancellor Angela Merkel's conservatives in Bonn, Germany, Sunday, Jan. 21, 2018. (AP Photo/Michael Probst)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lederne for de største partiene i Tyskland forbereder seg på at reelle forhandlinger om en storkoalisjon omsider skal komme i gang.

Tysklands president, Frank-Walter Steinmeier, ba mandag partiene om å få opp farten, slik at det kan dannes en storkoalisjon. På vegne av det tyske folk sa Steinmeier at det fire måneder etter valget burde være mulig å få stablet en regjering på beina.CDU

Sosialdemokratenes leder, den tidligere EU-parlamentarikeren Martin Schulz, fikk søndag et knepent flertall for å innlede forhandlinger. Men det ekstraordinære partimøtet avdekket stor splittelse og dyp skepsis.

Mange mener at det nettopp er SPDs regjeringssamarbeid med statsminister Angela Merkel som ble straffet av velgerne i valget i september. Schulz fikk dermed bare 56 prosents oppslutning på helgens partimøte for å gå i gang med forhandlinger.

Nestlederen i regjeringspartiet CDU, Julia Klöckner, sa mandag at SPD trygt kan gå til forhandlingene «uten frykt».

Det er ventet at tautrekkingen om en ny storkoalisjon vil komme i gang i løpet av uken. Tidligere i måneden ble partilederne enige om en foreløpig ramme for forhandlingene, og CDU sier at det ikke er aktuelt å gå tilbake på noen av disse hovedpunktene.

Stemmer i SPD mener at dette dokumentet må endres på områder som arbeidspolitikk, helse og innvandring.

NTB-DPA
(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]