SPD leader Martin Schulz leaves the podium after his speech at a party meeting of the Social Democrats, SPD, who are discussing the possible coalition talks with Chancellor Angela Merkel's conservatives in Bonn, Germany, Sunday, Jan. 21, 2018. (AP Photo/Michael Probst)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Lederne for de største partiene i Tyskland forbereder seg på at reelle forhandlinger om en storkoalisjon omsider skal komme i gang.

annonse

Annonse

Tysklands president, Frank-Walter Steinmeier, ba mandag partiene om å få opp farten, slik at det kan dannes en storkoalisjon. På vegne av det tyske folk sa Steinmeier at det fire måneder etter valget burde være mulig å få stablet en regjering på beina.CDU

Sosialdemokratenes leder, den tidligere EU-parlamentarikeren Martin Schulz, fikk søndag et knepent flertall for å innlede forhandlinger. Men det ekstraordinære partimøtet avdekket stor splittelse og dyp skepsis.

annonse

Annonse

Mange mener at det nettopp er SPDs regjeringssamarbeid med statsminister Angela Merkel som ble straffet av velgerne i valget i september. Schulz fikk dermed bare 56 prosents oppslutning på helgens partimøte for å gå i gang med forhandlinger.

annonse

Annonse

Nestlederen i regjeringspartiet CDU, Julia Klöckner, sa mandag at SPD trygt kan gå til forhandlingene «uten frykt».

Det er ventet at tautrekkingen om en ny storkoalisjon vil komme i gang i løpet av uken. Tidligere i måneden ble partilederne enige om en foreløpig ramme for forhandlingene, og CDU sier at det ikke er aktuelt å gå tilbake på noen av disse hovedpunktene.

Stemmer i SPD mener at dette dokumentet må endres på områder som arbeidspolitikk, helse og innvandring.

NTB-DPA
(©NTB)

annonse

Annonse

[email protected]


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: