De store partiene i Tyskland stålsetter seg forut for koalisjonsforhandlinger

SPD-leder Martin Schulz forbereder seg på harde forhandlinger om en ny storkoalisjon i Tyskland. Foto: Michael Probst/AP/NTB scanpix

Lederne for de største partiene i Tyskland forbereder seg på at reelle forhandlinger om en storkoalisjon omsider skal komme i gang.

Tysklands president, Frank-Walter Steinmeier, ba mandag partiene om å få opp farten, slik at det kan dannes en storkoalisjon. På vegne av det tyske folk sa Steinmeier at det fire måneder etter valget burde være mulig å få stablet en regjering på beina.CDU

Sosialdemokratenes leder, den tidligere EU-parlamentarikeren Martin Schulz, fikk søndag et knepent flertall for å innlede forhandlinger. Men det ekstraordinære partimøtet avdekket stor splittelse og dyp skepsis.

Mange mener at det nettopp er SPDs regjeringssamarbeid med statsminister Angela Merkel som ble straffet av velgerne i valget i september. Schulz fikk dermed bare 56 prosents oppslutning på helgens partimøte for å gå i gang med forhandlinger.

Nestlederen i regjeringspartiet CDU, Julia Klöckner, sa mandag at SPD trygt kan gå til forhandlingene «uten frykt».

Det er ventet at tautrekkingen om en ny storkoalisjon vil komme i gang i løpet av uken. Tidligere i måneden ble partilederne enige om en foreløpig ramme for forhandlingene, og CDU sier at det ikke er aktuelt å gå tilbake på noen av disse hovedpunktene.

Stemmer i SPD mener at dette dokumentet må endres på områder som arbeidspolitikk, helse og innvandring.

NTB-DPA
(©NTB)

ANNONSE:

per.christensen@ntb.no


Publisert: jan 22, 2018 @ 9:26 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

NTB

Latest posts by NTB (see all)