SPD leader Martin Schulz leaves the podium after his speech at a party meeting of the Social Democrats, SPD, who are discussing the possible coalition talks with Chancellor Angela Merkel's conservatives in Bonn, Germany, Sunday, Jan. 21, 2018. (AP Photo/Michael Probst)
annonse
annonse

Lederne for de største partiene i Tyskland forbereder seg på at reelle forhandlinger om en storkoalisjon omsider skal komme i gang.

Tysklands president, Frank-Walter Steinmeier, ba mandag partiene om å få opp farten, slik at det kan dannes en storkoalisjon. På vegne av det tyske folk sa Steinmeier at det fire måneder etter valget burde være mulig å få stablet en regjering på beina.CDU

Sosialdemokratenes leder, den tidligere EU-parlamentarikeren Martin Schulz, fikk søndag et knepent flertall for å innlede forhandlinger. Men det ekstraordinære partimøtet avdekket stor splittelse og dyp skepsis.

annonse

Mange mener at det nettopp er SPDs regjeringssamarbeid med statsminister Angela Merkel som ble straffet av velgerne i valget i september. Schulz fikk dermed bare 56 prosents oppslutning på helgens partimøte for å gå i gang med forhandlinger.

Nestlederen i regjeringspartiet CDU, Julia Klöckner, sa mandag at SPD trygt kan gå til forhandlingene «uten frykt».

Det er ventet at tautrekkingen om en ny storkoalisjon vil komme i gang i løpet av uken. Tidligere i måneden ble partilederne enige om en foreløpig ramme for forhandlingene, og CDU sier at det ikke er aktuelt å gå tilbake på noen av disse hovedpunktene.

annonse

Stemmer i SPD mener at dette dokumentet må endres på områder som arbeidspolitikk, helse og innvandring.

NTB-DPA
(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon