Oslo 20170927. KrF deltar ikke i videre samtaler om regjeringssamarbeid. Det kunngjorde statsminister Erna Solberg (tv), Venstre leder Trine Skei Grande, finansminister Siv Jensen og Krf leder Knut Arild Hareide etter onsdagens borgerlige samtaler på Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 619
 •  
 •  
 •  
 •  

Da Erna Solberg skulle presentere den blå-grønne regjeringen, fikk hun spørsmål om hun hadde tillit til Trine Skei Grande etter avsløringen av venstrelederens sex med en 17-årig beruset gutt. Solberg svarte da: ”Slik situasjonen er nå mener jeg det ikke er grunn til å forfølge denne saken videre.”

Samtlige tv-kanaler og aviser tolker tilsynelatende dette som om Grande-saken dermed er avsluttet fra statsministerens side. Det et samlet norsk pressekorps ikke har festet seg ved – eller later som om de ikke har festet seg ved – er ordet nå. Det lille ordet nå er imidlertid nøkkelen til Solbergs uttalelse. Sier du at du har tillit til en person nå, sier du at du har tillit til vedkommende inntil det eventuelt måtte komme frem nye opplysninger, noe du på ingen måte vil utelukke. Altså at du slett ikke har tillit til vedkommende.

Ved å si at hun har tillit til Trine Skei Grande nå gikk statsministeren oppsiktsvekkende langt i retning av å si at hun ikke har tillit til sin kulturminister.

Grande-saken er i seg selv ikke så interessant. De etablerte massemedienes febrilske forsøk på å undertrykke den og det moralske dobbeltbokholderiet de oppviser når de prøver å beskytte Grande samtidig som de med skadefryd henger ut andre personer – alle menn – som tilsynelatende har vært involvert i mer uskyldige affærer, antar imidlertid gogolske proporsjoner. Nå har det kommet så lang som at våre journalister later som om de ikke forstår norsk.

Det finnes bare en form for tillit, nemlig tillit. Tillit uten forbehold. Ikke tillit nå, tillit på det nåværende tidspunkt eller tillit inntil det måtte foreligge nye opplysninger.

Eller som Woland (Djevelen) i Mikhail Bulgakovs roman Mesteren og Margarita sier det til en restaurantør som selger bedervet stør og andre produkter av såkalt annen ferskhetskategori: ”Av ferskhetskategorier finnes det kun én – første kategori, som også er siste. Er støren av annen kategori, så betyr det at den er råtten!”

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 619
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]