Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Mens daværende KrFU-leder Ida Lindtveit Røse holdt tale til Unge Høyre ble det tvitret om hvem som kunne få henne til sengs, bekrefter flere KrFU-kilder.

– Noen i Unge Høyre hadde en Twitter-konto som tøyset om at det var om å gjøre å få KrFU-eren som var på talerstolen til sengs. KrFU sentralt reagerte veldig sterkt på det og kontoen ble slettet, forteller Astrid Therese Theisen, tidligere fylkesleder i Akershus KrFU og fortsatt sentralstyremedlem i ungdomspartiet, til Vårt Land.

Twitter-hendelsen skal ha funnet sted under KrFU-lederens hilsningstale på Unge Høyres landsmøte i 2014, og Ida Lindtveit Røse bekrefter historien.

– Det var en anonym Twitter-konto under Unge Høyres landsmøte som tvitret om hendelser og folk på landsmøtet. Den kommenterte også meg etter min hilsningstale. Det handlet ikke direkte om sex, men om utseende og hvem man skulle ha på rommet senere den kvelden, forteller hun.

Ifølge avisen ble unge jenter i KrFU advart mot ukultur i Unge Høyre.

Røse forteller at daværende Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy tok saken veldig alvorlig.

– Generalsekretæren Christopher Wand ble også kontaktet. Han informerte om at de hadde tatt det opp på landsmøtet dagen etterpå, Twitter-kontoen ble fjernet og at han hadde vært veldig tydelig på at slikt ikke skulle forekomme, sier hun.

Episoden fant sted på samme landsmøte som Kristian Tonning Riise ble valgt som leder. 11. januar i år kunngjorde han sin avgang med den begrunnelse at han har gjort ting i sin ungdomstid som han skulle ønske var ugjort og at metoo har vært en vekker for ham.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]