Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix
annonse
annonse

Mens daværende KrFU-leder Ida Lindtveit Røse holdt tale til Unge Høyre ble det tvitret om hvem som kunne få henne til sengs, bekrefter flere KrFU-kilder.

– Noen i Unge Høyre hadde en Twitter-konto som tøyset om at det var om å gjøre å få KrFU-eren som var på talerstolen til sengs. KrFU sentralt reagerte veldig sterkt på det og kontoen ble slettet, forteller Astrid Therese Theisen, tidligere fylkesleder i Akershus KrFU og fortsatt sentralstyremedlem i ungdomspartiet, til Vårt Land.

Twitter-hendelsen skal ha funnet sted under KrFU-lederens hilsningstale på Unge Høyres landsmøte i 2014, og Ida Lindtveit Røse bekrefter historien.

annonse

– Det var en anonym Twitter-konto under Unge Høyres landsmøte som tvitret om hendelser og folk på landsmøtet. Den kommenterte også meg etter min hilsningstale. Det handlet ikke direkte om sex, men om utseende og hvem man skulle ha på rommet senere den kvelden, forteller hun.

Ifølge avisen ble unge jenter i KrFU advart mot ukultur i Unge Høyre.

Røse forteller at daværende Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy tok saken veldig alvorlig.

annonse

– Generalsekretæren Christopher Wand ble også kontaktet. Han informerte om at de hadde tatt det opp på landsmøtet dagen etterpå, Twitter-kontoen ble fjernet og at han hadde vært veldig tydelig på at slikt ikke skulle forekomme, sier hun.

Episoden fant sted på samme landsmøte som Kristian Tonning Riise ble valgt som leder. 11. januar i år kunngjorde han sin avgang med den begrunnelse at han har gjort ting i sin ungdomstid som han skulle ønske var ugjort og at metoo har vært en vekker for ham.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon