Senate Majority Leader Mitch McConnell, R-Ky., signals a thumbs-up after a vote to reopen the government passed at the Capitol in Washington, Monday, Jan. 22, 2018. (AP Photo/J. Scott Applewhite)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Senatet i Washington har stemt for en midlertidig budsjettavtale. Dermed gjenåpnes statlige etater.

Avtalen ble vedtatt med 81 mot 18 stemmer, fem timer etter at mandagens sesjon startet. Den sikrer finansiering av offentlige utgifter fram til 8. februar, og sendes nå videre til Representantenes hus for godkjenning.

Natt til lørdag stemte Senatet ned et forslag om å fortsette finansieringen av statsapparatet midlertidig fram til midten av februar, i påvente av enighet om statsbudsjett for 2018. Saken kastet skygger over president Donald Trumps ettårsfeiring som president. Mandag var flere offentlige etater stengt og tusenvis av offentlig ansatte måtte holde seg hjemme.

Det var nødvendig med minst 60 stemmer for å få avtalen vedtatt. Republikanerne, som har ett sete mer enn Demokratene i Senatet, var derfor avhengige av å få med seg flere demokrater.

Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, sa like før avstemningen startet mandag at hans parti går med på å sikre flertall for et midlertidig budsjett. Uttalelsen kom etter at Republikanernes leder i Senatet, Mitch McDonnell, kom Schumer i møte på et kompromiss om å finne en løsning for anslagsvis 700.000 innvandrere som kom til USA som barn.

President Donald Trump roser Demokratene for «å ha tatt til fornuften» og gått med på budsjettenighet i Senatet.

Trump sier samtidig at han er åpen for en avtale som omfatter innvandrere, om bare «den er bra for landet vårt».

NTB-AFP
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]