Drag 20171128. Skilt langs E6 som inneholder det norske og samiske navnet på Tysfjord kommune. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Spesialenheten har satt i gang etterforskning av en polititjenestemann som er anmeldt for å ha forsømt seg i etterforskningen av overgrepssakene i Tysfjord.

annonse

Politiet er anmeldt for å ha unnlatt å avverge en straffbar handling i forbindelse med den omfattende Tysfjordsaken. Etterforskningen er basert på en anmeldelse fra en mann i april 2017, melder Fremover.

annonse

Til sammen er det avdekket 151 overgrepssaker i Tysfjord. Per Martin Utkilen, etterforskningsleder for Midt- og Nord-Norge, opplyser til Fremover at beslutningen om å etterforske en konkret tjenestemann ble fattet i forrige uke.

– Anmeldelsen er todelt og handler både om en sak som angår vedkommende selv, og en som omhandler flere andre personer, sier han.

Påstanden er at flere overgrep kunne vært avverget om politiet hadde agert som det burde.

annonse
annonse

– Spesialenheten vil ikke bare etterforske saken i forhold til straffelovens bestemmelser om plikt til å avverge straffbare forhold, men også i forhold til bestemmelser om tjenesteplikten, opplyser han.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.