27 drept av bilbomber ved moské i Benghazi

To bilbomber eksploderte utenfor en moské i Benghazi, 23. januar, 2018. Foto: REUTERS/Stringer

Den første bomben gikk av da folk forlot moskeen etter kveldsbønnen, og den andre gikk av en halvtime senere og rammet også sikkerhetspersonell og helsearbeidere som var kommet til.

Moskeen angrepet var rettet mot, regnes som tilholdssted for salafister, som sammen med opprørsgeneralen Khalifa Haftars styrker i flere år har kjempet mot jihadister om kontroll over havnebyen Benghazi.

Haftar hevdet i juli i fjor å ha frigjort Benghazi fra jihadistene etter tre års kamp, og han har siden gjort byen til sitt hovedsete. Byen har imidlertid vært gjenstand for en rekke angrep og kamphandlinger siden.

Haftar anerkjenner ikke den FN-støttede regjeringen og nasjonalforsamlingen i hovedstaden Tripoli.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land styrtet landets leder Muammar Gaddafi i 2011.

En rekke militsgrupper har siden kjempet om makten i landet, som også har flere rivaliserende regjeringer og nasjonalforsamlinger.

NTB-AFP-AP

(©NTB)

ANNONSE:

nils.inge.kruhaug@ntb.no


Publisert: jan 24, 2018 @ 11:49 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.