People gather at the site of twin car bombs in Benghazi, Libya, January 23, 2018. Picture taken January 23, 2018. REUTERS/Stringer
annonse

Den første bomben gikk av da folk forlot moskeen etter kveldsbønnen, og den andre gikk av en halvtime senere og rammet også sikkerhetspersonell og helsearbeidere som var kommet til.

Moskeen angrepet var rettet mot, regnes som tilholdssted for salafister, som sammen med opprørsgeneralen Khalifa Haftars styrker i flere år har kjempet mot jihadister om kontroll over havnebyen Benghazi.

Haftar hevdet i juli i fjor å ha frigjort Benghazi fra jihadistene etter tre års kamp, og han har siden gjort byen til sitt hovedsete. Byen har imidlertid vært gjenstand for en rekke angrep og kamphandlinger siden.

annonse

Haftar anerkjenner ikke den FN-støttede regjeringen og nasjonalforsamlingen i hovedstaden Tripoli.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land styrtet landets leder Muammar Gaddafi i 2011.

En rekke militsgrupper har siden kjempet om makten i landet, som også har flere rivaliserende regjeringer og nasjonalforsamlinger.

NTB-AFP-AP

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]