Foto: Kristen B. Hus /CMI / NTB scanpix
annonse
annonse

Arne Strand, som ble skadd i hotellangrepet i Kabul lørdag, landet på Flesland i Bergen onsdag ettermiddag. Han ble transportert rett til Haukeland sykehus.

Onsdag morgen opplyste direktøren ved Christian Michelsens Institutt (CMI), Ottar Mæstad, til NRK at Strand var på vei til Norge. Samme ettermiddag bekreftet Ingvild Hestad ved CMI overfor  Bergens Tidende at forskeren hadde kommet fram.

Etter landing takset ambulanseflyet bort til helikopterbasen, der det tidligere på formiddagen hadde kjørt inn en ambulanse. Klokken 12.45 kjørte den ut igjen med en svart følgebil. Ambulansen hadde ikke blålys.

annonse

Tilstanden til den norske CMI-forskeren er bedre etter at han ble skadd under et angrep på et hotell i Kabul i helgen, opplyser arbeidsgiveren.

– Han vil trenge ytterligere medisinsk oppfølging etter hjemkomst og vil ikke være tilgjengelig for pressen med det første, opplyser CMI.

Strand, som er assisterende direktør på CMI, var på arbeidsreise i Afghanistan. Han har i flere år forsket på Afghanistan og befant seg på Intercontinental-hotellet da det ble angrepet av Taliban i Kabul lørdag kveld. Seks væpnede menn angrep hotellet og jaktet på utlendinger opp gjennom etasjene.

annonse

CMI gir ingen detaljer om hvilke skader Strand fikk i forbindelse med angrepet.

– Tilstanden hans er stabil. Han vil bli utredet og behandlet her på sykehuset, det er alt vi kan si nå, sier kommunikasjonsdirektør Erik Vigander ved Haukeland universitetssjukehus til NRK.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon