Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Et debattinnlegg titulert “Fordi det er Grande, så er det greit” ble publisert på verdidebatt.no på søndag. Innlegget er skrevet av Tore Danielsen og fikk raskt positiv respons og ble lest av mange. Under følger et utdrag av teksten:

“Mener vi at det er sosialt akseptabelt at en godt voksen lærer – mannlig som kvinnelig – har sex med en 17 år gammel gutt eller jente? Er det akseptabelt dersom 17 åringen ikke er lærerens elev, men for eksempel går i en annen klasse, eller er elev ved en annen videregående skole enn der hvor læreren arbeider?”

I debattinnlegget argumenterer Danielsen for at 17 år gamle gutter ikke er voksne menn mentalt sett og at en mann må komme godt opp i tjueårene før han virkelig er voksen. Han stiller også spørsmål ved den seksuelle lavalder og hvorvidt den bør økes fra 16 til 18 år og om man bør innføre maksimum aldersforskjell for par der en av partene er mindreårig, men over den seksuelle lavalder.

annonse

Men Danielsen ble skuffet da han mandag morgen gikk inn på verdidebatt.no.

– Da var innlegget slettet. Helt uten at jeg hadde fått noen som helst forklaring fra verdidebatt.no

Danielsen forteller at et annet innlegg, med tittelen “Trine Skei Grande – en trussel for demokratiet”,   Ikke ble fjernet.

annonse

Kommentator og debattutvikler i Verdidebatt, Håvard Nyhus, ønsker ikke å kommentere slettingen og henviser Resett til nettsidens retningslinjer.

– Årsaken til sletting kommenterer vi normalt bare til den som har skrevet innlegget. Men generelt kan jeg si at innlegg som ikke oppfyller retningslinjene blir slettet, sier Nyhus til Resett.

Men Tore Danielsen forteller Resett at han ikke har fått noe svar eller begrunnelse fra verdidebatt.no.

– Nei, jeg ikke noe svar fra Verdidebatt i det hele tatt. Vebjørn Selbekk mener at en trolig årsak er at det kan finnes et redaksjonelt vedtak om at det ikke skal publiseres noe om Grandes åkeraktiviteter på verdidebatt.no, sier Danielsen til Resett.

Han kan opplyse om at han har lagt ut det han kaller en “light-utgave” av innlegget, anonymisert og med færre detaljer, på verdidebatt.no. Denne teksten ligger fortsatt ute.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon