Venstre, her ved partileder Trine Skei Grande, kommer til å kreve mer innflytelse på innvandrings- og integreringsfeltet i regjeringsforhandlingene med Frp og Høyre, tror valgforsker Johannes Bergh. Men han tviler på at Frp går med på å fjerne Sylvi Listhaug (Frp) (t.v.) fra den ministerposten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Folk må lære seg å skille informasjon fra ulike politiske kampanjer, sa den nye kulturministeren Trine Skei Grande som et slags tilsvar på Resetts avsløringer av hennes eskapader med en ung gutt i en kornåker for 10 år siden.

Det er en interessant uttalelse. Grandes tidligere hovedfiende, nå statsrådskollega, Sylvi Listhaug, har jo aldri blitt utsatt for noen politiske kampanjer i det som Grande oppfatter som seriøse nyhetsformidlende media?

Omtrent alt Listhaug har gjort og sagt, har blitt vridd og vendt på i våre største mediekanaler. Om det er en tur til Sverige for å se hvordan de har taklet innvandring i større skala enn hva vi foreløpig har hatt i Norge, eller om det er for hennes retorikk, så har de største mediaaktørene alltid funnet noe kritikkverdig som de har brukt i en åpenbar politisk agenda mot den sittende regjeringen generelt og Frp spesielt.

annonse

Grande har selv vært en integrert del av dem som har brukt disse mediene for å få frem sitt politiske budskap som har en tydelig agenda.

Da Listhaug dro til Rinkeby i Sverige for å se hvordan tilstandene var der, så svarte Grande med å dra til Stovner skole i Oslo for å snakke om integrering.

Stovner skole, som har et overveldende flertall av innvandrerbarn, har som kjent hatt tilsvarende problemer som vi ser Rinkeby i Sverige også sliter med. Nemlig vold.

annonse

– Vi har en situasjon ved skolen som vi ikke kan leve med over tid. Jeg kjenner på uro for at elever og lærere kan bli skadet, medgir Stovner-rektor Terje Wold.

– Det er ingen grunn til å dra til Sverige og lære noe som helst, vi må jobbe med vår egen skole, barnehage og frivillig sektor, sa Skei Grande.

– Det er en statsråd som har en retorikk der målet er å splitte og plassere folk i grupper, sa Grande om Listhaug.

Men det sier hun nok ikke nå lenger. Nå er statsrådstaburetten viktigere enn noe annet, om det så innebærer kamelsluking både mothårs og på tvers!

Det som irriterer kulturministeren nå, er den utidige nettavisen Resett. Den motbydelige redaktøren Helge Lurås som klarte å forkludre den store dagen hennes da hun sto der på slottsplassen med armene fulle av blomster. Det ødela hele dagen at det som «informasjonspressen» hadde unnlatt å ta tak i, nå kom opp i dagen. Grande ble nødt til å bekrefte episoden i åkeren både med statsministeren privat og med det offentlige Norge.

Det er derfor ikke så rart at hun er pottesur på Resett og Lurås.

annonse

Men ikke på Sylvi Listhaug mer. Fire dager før valget sa Grande at å gå i en regjering med Frp uten KrF, var «ekstremt usannsynlig».

Men det er rart med det. Med 4 % oppslutning så finner man fort ut at det å prostituere seg enten kan være lønnsomt eller også helt nødvendig. Kulturministeren ønsker imidlertid å gi utrykk for at selv om hun nå setter seg sammen med Listhaug i Stortingskantina, så vil hun aldri tilgi Lurås og Resett.

I hvert fall ikke før de blir så store at hun ser fordelene med å ha dem på sin side.

Dobbeltmoral er alltid greit å ha. Mister man den ene moralen, så har man alltids den andre!

(Teksten er tidligere publisert på John M. Johansens blogg “Johns hjørne – et annerledes blikk på ting og tang”)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon