Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP
annonse
annonse

Om lag 50 maskerte venstreekstremister omringet en buss med katolske demonstranter som var på vei til en marsj for liv og mot abort i Paris. Antifa-ekstremistene forsøkte å sette fyr på flere av passasjerene. Dette rapporterer Le Télégramme.

Angrepet fant sted søndag i byen Rennes, nordvest i Frankrike. Bussen, som de katolske demonstrantene hadde leid, ble omringet av ekstremister så snart alle katolikkene hadde steget ombord i bussen.

– Vi ventet på bussen. Da en ankom gikk vi ombord og så ble bussen omringet av om lag 50 demonstranter, åpenbart visste de at vi ville begynne der, sier en av de katolske abortmotstanderne.

annonse

Ekstremistene formet en vegg rundt kjøretøyet, før en av dem kastet en røykbombe inn i bussen. Politiet dukket opp om lag en halvtime etter at ekstremistene hadde omringet bussen, men de klarte ikke å bryte menneskeblokkaden før det hadde gått hele tre timer siden venstreekstremistene dukket opp ved bussen.

Voldelig venstreekstremisme er blitt mer vanlig i Frankrike, og særlig i Paris. I fjor brukte Antifa-aktivister vold mot politiet i anledning presidentvalget. En politibetjent skal dessuten ha blitt satt fyr på, da ekstremistene skal ha benyttet seg av molotovcocktails.

Venstreekstreme krefter har også blitt forbundet med angrep på konservative aktivister, som for eksempel Generasjon Identitet. I november ble 14 Antifa-aktivister arrestert for å planlegge angrep på et arrangement i regi av den mer høyreorienterte organisasjonen.

 

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon