The sky reflects in a sign of the WEF during the annual meeting of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, Thursday, Jan. 25, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber)

Verdens ledende #metoo’ere møtes i Davos, men velger å betale for seg

I disse dager møtes et par tusen av de mektigste menneskene i verden til World Economic Forum i Davos. Blant deltakerne er Donald Trump og Erna Solberg. Det er et samlingssted for statsledere, de rikeste forretningsfolkene, stjerneakademikere og en og annen ren «kjendis» i form av noen skuespillere. Deltakeravgiften blir lett 350 000 kroner om ikke enda dyrere. Dette er stedet for den beryktede 1 % på toppen.

World Economic Forum ble startet i 1971 av Klaus Schwab. Tretti til førti norske næringslivsfolk deltar hvert år. «Det matnyttige i Davos er at man blir kjent med nye mennesker. For investeringene mine i Brasil har møtene på World Economic Forum vært viktige, fordi jeg har møtt mennesker, og blitt kjent med personer her,» sa Jens Ulltveit-Moe til DN for noen år siden.

Hvert år har sitt hovedtema, men det er en rekke forskjellige debatter og forum man kan delta i. I år er det «Creating a Shared Future in a Fractured World» som er overskrift for konferansen. Davos er globalistenes boltreplass. Og de inviterer sine kjæledegger og alibi. I år snakker blant annet den pakistanske nobelprisvinneren Malala Yousafzai der.

I en slik kombinasjon av makt, penger og menn er det også en os av sex og forlystelse i luften. I sin mest outrerte form er dette boltreplassen til folk som Dominique Strauss-Kahn, den tidligere sjefen for IMF som ble avslørt som en notorisk kunde av prostituerte og måtte forlate sin stilling i IMF.

Men det er også et mannsdominert forum. Anslagsvis 85 % av deltakerne er menn. Slikt misforhold er det fortsatt på maktes tinde. Trekløveret på topp i Norge – Erna, Siv og Trine – er unntakene i verden.

Vi har de siste månedene lest mange historier om jobbrelaterte sex-saker hvor menn bruker sine posisjoner og sin makt til å få sex med yngre kvinner som «avhenger» av dem. Og det finnes nok de elegante herrer i skreddersydde dresser og designersko som nyter «medbrakt» i form av personlige assistenter og sekretærer som tar seg av alle mennenes behov.

Men Davos er også utstyrt med en rekke byråer som tilbyr såkalt escorte-tjenester. I etterkant av Dominique Strauss-Kahn skandalen gikk businessen ned, ifølge avisen The Local. Davos-deltakerne ble forsiktige. Men allerede i 2014 hadde forretningen tatt seg opp igjen. Mest ettertraktet er visstnok «engelskspråklige jenter i midten av 20 årene».

Byråene leier ut jenter både til enkeltpersoner og til grupper. Det dreier seg ikke bare om ren prostitusjon, men også om «party-girls». Det kan jo bli kjedelig å henge rundt med bare menn, må man vite.

Prostitusjon er lovlig i Sveits, og byråene lister opp tjenestene på en grei og oversiktlig måte. Her kan du bestille stripping, bondage og andre fetish-aktiviteter til deg selv, eller også sammen med dine mektige venner. Og det burde ikke bli noen #metoo anklager av det, for man betaler da selvfølgelig regningen. Det skal være ca. 14 000 offentlig registrerte prostituerte i Sveits.

De norske deltakerne må imidlertid sitte på hotellet sammen med Erna Solberg. For nordmenn er det straffbart å ta del i den prostitusjonen de andre mektige forlyster seg med. Kanskje det er derfor det er så mye metoo-saker i Norge? Sexkjøpsforbudet har tvunget frem «betalingsfrie» løsninger.

Resett har forsøkt å få kontakt med Børge Brende, som nå er President i World Economic Forum, og også med Espen Barth Eide, som inntil nylig var direktør på samme sted, for å få en kommentar til denne sideaktiviteten som blomstrer i Davos. Men uten å lykkes.

Sex-industrien i Sveits har en beregnet omsetning på 4,4 mrd. dollar per år. Én av fem sveitsiske menn i alderen 20 til 65 har besøkt en prostituert minst en gang i livet.