JELØYA 20180114. Partilederne Erna Solberg (H) (t.v.), Siv Jensen (Frp) (t.v.) og Trine Skei Grande (V) (t.h.) på Hotel Jeløy Radio etter at Venstre har besluttet at de vil gå inn i regjering med Høyre og Frp. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyre hasteinnkalte til pressekonferanse 21. januar der alle varslene om seksuell trakassering i Høyre ble presentert av generalsekretæren og statsministeren. «Nå må vi rydde opp – og denne ryddejobben skal vi gjøre skikkelig,» sa Solberg.

Vel og bra at Høyre endelig vil rydde opp i dette. Alle varsler skal loggføres skriftlig og være kjent for Høyres generalsekretær, et uavhengig varslerpunkt opprettes for å sikre uavhengighet og introduksjonsprogrammet for nye ledere i Høyre, Unge Høyre og øvrige ansatte skal forbedres, heter det fra partiet.

Men dette med å rydde opp og ta vare på varslerne, blir rart og hult når vi tenker på Trine Skei Grande saken. Skjønner ikke statsministeren at dette nå er hennes ansvar, hun har tatt TSG inn i sin regjering som kulturminister. Og hun har fått TSG sin versjon av hva som skjedde i bryllupet i Trøndelag. Det er all grunn til å tro at den versjonen fra TSG ikke er i samsvar med guttens/mannens versjon, dermed er det grunn til å tro at hun har løyet for statsministeren, det er svært alvorlig.

annonse

Vi får denne historien fra VG sitt intervju med gutten som nå er blitt 26 år. De to har hatt flere kontakter i januar 2018 etter at Resett har skrevet om saken. Han spurte Grande i en SMS 11. januar om det ikke var like godt å fortelle sannheten. Men da ringte Grande.

Fra VG kan vi lese at han under samtalen med TSG spurte hva som var hennes versjon. «Da fikk jeg sjokk,» forteller han til VG. «Hun fortalte at hennes versjon var at de hadde vært på fest hvor venner koste seg og hvor jeg hadde dratt med henne bak et hus og hoppet på henne.»

«Hun snur det plutselig til at det er jeg som er overgriperen og at det er jeg som burde ha skyldfølelse. Jeg mistenker at dette er den versjonen hun også har gitt statsministeren. Jeg er komfortabel med at vi ikke skal kommentere saken, men jeg er redd at det er en annen sannhet som nå sprer seg,» sa han til VG

annonse

På spørsmål fra VG om hvordan tiden etterpå har vært, sier han: «Over tid er dette blitt en ofte fortalt historie blant familie og venner, som jeg har tatt humoristisk. Men det har også vært mange netter uten søvn, fordi jeg har opplevd det som mobbing.»

Det er ikke godt å si hvordan vi skal tolke dette. Han har forsøkt å le av det, men har også hatt mange netter uten søvn. Det tyder på at hele episoden var en belastning. Burde ikke Trine Skei Grande forstått hva hun utsatte ham for ved å hefte ham til en slik hendelse med henne selv? Hun var 38 år og stortingsrepresentant, og han en 17 år gammel gutt.

Og nå gjør hun det enda verre, ved å spre en historie om at det var han som «hoppet på» henne. Dermed legges nok en byrde på mannens skuldre. Hans sier det klart til VG: «jeg har levd med dette i ti år og vil ikke gå rundt i ti år til og være redd for at andre skal tro at jeg har gjort noe galt.

Mannen har altså varslet Statsministeren åpent via VG og uttrykker redsel for konsekvensene av det han mener er kulturministerens løgn om ham selv, men statsministeren vil ikke møte han. Er det å rydde opp, Solberg?

Det blir veldig hult at hun vil rydde opp i eget parti, men ikke i TSG saken som nå er hennes ansvar. Hun tar altså ikke vare på denne varsleren, det er ille, og det vil nok før eller siden slå tilbake, når de etablerte mediene etter hvert slutter å fornekte saken.

Den unge mannen stiller seg på en respektfull måte til disposisjon for landets statsminister for å få fortelle sin historie. Det må da være svært bittert og sårende for 26-åringen at hun avslår dette, fra han som har lidd i 10 år, ofte med nattevåke. Statsministeren holder seg til TSG sin versjon.

«Solberg ber nå om et møte med de øvrige partilederene i kjølvannet av varslingssakene,» sier hun ifølge NTB.

Det må bli et svært spesielt møte. Her er det svikt på svikt. De husker ikke, vil ikke vite, burde vært orientert osv. Og så sitter også TSG der, og hvilken troverdighet har hun i sin mulige argumentasjon? Det må bli et pinlig møte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon