President Recep Tayyip Erdogan (i midten) truer med å trappe opp krigen mot den kurdiske YPG-militsen nord i Syria. Foto: AP / NTB scanpix

President Recep Tayyip Erdogan truer med å trappe opp den tyrkiske militæroffensiven mot kurdisk milits nord i Syria.

annonse

Tyrkia innledet for en uke siden en militæroffensiv mot Afrin-området nordvest i Syria i et forsøk på å drive YPG-militsen ut av den kurdiskkontrollerte enklaven.

Tyrkia ser på YPG-militsen som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge grupper på sin liste over terroristorganisasjoner.

USA og EU har også PKK på sine terrorlister, men de har støttet YPG i kampen mot IS. Amerikanerne har bedt Tyrkia vise tilbakeholdenhet i angrepene mot Afrin.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer på sin side med å trappe opp militæroffensiven mot Afrin, og han truer også med å angripe andre kurdisk-kontrollerte områder nord i Syria.

– Vi vil fortsette vår kamp helt til det ikke lenger er noen terrorister tilbake langs grensa, hele veien til Irak, sa Erdogan i en tale i Ankara fredag.

Den tyrkiske presidenten lovet videre «å renske opp» i byen Manbij, som ligger øst for Afrin og også kontrolleres av YPG-militsen.

Ifølge YPG har den ukelange tyrkiske offensiven hittil kostet 59 sivile og 43 YPG-soldater livet, mens 134 sivile er såret i angrepene.

NTB-AFP-AP
(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.