President Recep Tayyip Erdogan (i midten) truer med å trappe opp krigen mot den kurdiske YPG-militsen nord i Syria. Foto: AP / NTB scanpix
Del

President Recep Tayyip Erdogan truer med å trappe opp den tyrkiske militæroffensiven mot kurdisk milits nord i Syria.

annonse

Tyrkia innledet for en uke siden en militæroffensiv mot Afrin-området nordvest i Syria i et forsøk på å drive YPG-militsen ut av den kurdiskkontrollerte enklaven.

Tyrkia ser på YPG-militsen som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge grupper på sin liste over terroristorganisasjoner.

USA og EU har også PKK på sine terrorlister, men de har støttet YPG i kampen mot IS. Amerikanerne har bedt Tyrkia vise tilbakeholdenhet i angrepene mot Afrin.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer på sin side med å trappe opp militæroffensiven mot Afrin, og han truer også med å angripe andre kurdisk-kontrollerte områder nord i Syria.

– Vi vil fortsette vår kamp helt til det ikke lenger er noen terrorister tilbake langs grensa, hele veien til Irak, sa Erdogan i en tale i Ankara fredag.

Den tyrkiske presidenten lovet videre «å renske opp» i byen Manbij, som ligger øst for Afrin og også kontrolleres av YPG-militsen.

Ifølge YPG har den ukelange tyrkiske offensiven hittil kostet 59 sivile og 43 YPG-soldater livet, mens 134 sivile er såret i angrepene.

NTB-AFP-AP
(©NTB)

annonse

[email protected]

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører