Ung mann knytter slipset. Forretningsmann. Klar for fest. Festklar. Med dress på jobb. Young businessman is knotting his tie. Foto: Frank May / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT
annonse
annonse

Hovedstrømsmediene trives aller best med å diskutere seg rundt en sak, men det i midten preller av som vann på gåsa. Den klamme kluten kan ligge der, ingen ser noe grunn til å ta i den. Det blir bare bryderi å vri den opp, slik at det ubehagelige renner ut og lager ukvem. Da er det mer høvelig å henge over skigarden med et strå mellom tennene. Plukke ut passende detaljer av en helhet og pakker det inn som om de er opprørte. Hvorfor nevne at en toppolitiker fullbyrder et samleie med en mindreårig i en åker under andres påsyn. Hører ikke det med til privatlivets fred?

Så trekkes det slutningen at dette umulig kan være seriøs journalistikk. Det viser trekk av jungeltelegraf, slik som sladrekjerringer bedriver. At en fjær blir til fem høns. Så spytter en ut strået og tar en frem lommetørkle, klemmer det i hånden med hvite knoker og tørker en fuktig overleppe. Det er beløpets størrelse og ikke prinsippet om betaling, litt er greit, bare det ikke er så mye. En skal vise måtehold og ikke overdrive. Det er ødeleggende for bransjen om det blir en priskarusell.

Dernest følger spekulasjoner frem til at det må være en vikarierende årsak. Det må ligge politiske motiver bakom. I neste åndedrag kommer referanser med en tydelig brodd mot Donald Trump. I USA har de pressgrupper som lager «drittpakker» i forsøk på å fjerne politikere. Da må dette være en slik siden noen av aksjonærene har penger, ergo politisk aktivisme. Ikke seriøs journalistikk.

annonse

Seriøse medier ville aldri offentliggjøre at en toppolitiker på 38 år utøver intim omgang med en mindreårig i et bryllup. Motivet har som hensikt å skade vedkommende. Det var ifølge de implisere helt frivillig. De hadde hatt det hyggelig, det hadde blitt konsumert mengder av alkohol i forkant og begge var påvirket. Men den mindreårige var ved sine fulle fem, og klar til å ta sine egne avgjørelser og da behøvde ikke toppolitikeren å ta hensyn til voksenrollen.

Så hvorfor snakke noe mer om det? Folk har da krav på å ha sitt privatliv i fred? Det er lovlig å ha en hyrdestund hvis begge er over 16 år. Folk gjør mye på fest, hvis glassene tømmes og stemningen når helt ut på jordet. Da er det useriøst å bruke det mot en toppolitiker, derfor må det ligge skjulte motiver bak. Fordi de faktiske forhold har vært kjent i lang tid og ingen i hovedstrømsmediene har funnet noe galt dette.

Toppolitikere må da ha et privatliv de også, ikke bare leve der en blir målt og veid for alt en gjør. Som vi menn sier, av og til må en løsne på slipsknuten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon