Tysklands kanseller Angela Merkel. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Tysklands statsminister Angela Merkel advarer på den internasjonale minnedagen for holocaust-ofre om at antisemittisme er økende i Tyskland.

annonse

I sin ukentlige podkast lørdag kaller Merkel det «ubegripelig og en skam at ingen jødisk institusjon kan eksistere uten at man trenger politibeskyttelse, uansett om det dreier seg om en skole, barnehage eller synagoge».

annonse

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg understreker viktigheten av å hindre at historien gjentar seg.

– På minnedagen for holocaust må vi huske grusomhetene slik at de aldri skjer igjen. VI må lære våre barn farene ved diktatur, etnisk hat og antisemittisme. Hvis vi glemmer historien, sviker vi både ofrene og framtidige generasjoner, skriver Stoltenberg på Twitter.

I Polens hovedstad Warszawa deltok USAs utenriksminister Rex Tillerson lørdag i kransenedleggelse ved et minnesmerke. Senere lørdag markeres 73-årsdagen for frigjøringen av Auschwitz.

annonse
annonse

NTB-AP
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.