Ragnhild Mowinckel ligger på fjerdeplass før finaleomgangen i storslalåmrennet i Lenzerheide. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Ragnhild Mowinckel kjørte ikke optimalt, men kjemper likevel om en ny pallplass i storslalåm. Hun er nummer fire før finaleomgangen i sveitsiske Lenzerheide.

Molde-alpinisten er 1,31 sekunder bak den franske lederen Tessa Worley i lørdagens verdenscuprenn. Det skiller bare seks hundredeler opp til Federica Brignone fra Italia på tredjeplass. Mowinckel har fra før to pallplasser i verdenscupen.

Nina Haver-Løseth fikk derimot en tung nedtur i den sveitsiske skimetropolen. Hun ble dratt ned etter en rotasjon og skled tidlig ut av løypa. 28-åringen var tydelig irritert på seg selv.

annonse

Haver-Løseth har i vinter slitt med mye stang ut og beskjedne plasseringer. Lørdag kjørte hun ut for fjerde gang denne sesongen.

Storslalåmløypa i Lenzerheide er svært kraftanstrengende. I første omgang måtte løperne kjempe hardt på et isete underlag. I tillegg var det bratte åpningspartiet av det brutale slaget. Mowinckel var derfor ikke alene om å få en seig start.

Store framskritt

25-åringen var bak med 65 hundredeler ved første mellomtid. Der og da virket det i overkant mye, men tiden skulle senere vise seg ikke å være så ille likevel. USAs alpindronning Mikaela Shiffrin var til sammenligning over sekundet bak Worley på samme sted i bakken.

annonse

Ved neste måling var Mowinckel 0,96 sekund bak ledetiden. Deretter spratt tiden opp til 1,55. I avslutningspartiet hentet hun seg litt inn igjen og la seg 1,31 bak Worley.

Mowinckel har gjort store steg i vinter. Tirsdag var hun tre små hundredeler fra seier i storslalåmen i Kronplatz. Hun ledet etter første omgang, men måtte se tyske Viktoria Rebensburg så vidt ta seg forbi i finalen. Det er over 15 år siden sist en norsk kvinne sto på toppen av verdenscuppallen i storslalåm.

Før jul tok Mowinckel sin aller første pallplass i verdenscupen da hun ble treer under super-G-rennet i franske Val d’Isère. Også i utfor har hun gjort store framskritt.

Viser ikke mestertakter

Shiffrin startet rett etter Mowinckel. Amerikaneren har ikke vært i toppslag den siste tiden. Forrige helg kjørte den suverene verdenscuplederen ut under super-G-rennet i Cortina d`Ampezzo, og hun led samme skjebne i tirsdagens storslalåm.

Heller ikke lørdag viste hun mestertakter. Shiffrin er bak ledertiden med 1,58 sekunder før finaleomgangen.

Worley leder rennet 52/100 sekund foran Rebensburg, mens det er 1,25 ned til Brignone.

annonse

Også Kristin Lysdahl, Mina Fürst Holtmann og Kristine Gjelsten Haugen deltar i Lenzerheide.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon