Austria's Marcel Hirscher speeds down the slope during the first run of an alpine ski, men's World Cup giant slalom, in Garmisch Partenkirchen, Germany, Sunday, Jan. 28, 2018. (AP Photo/Giovanni Auletta)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Marcel Hirscher suste inn til suveren seier i storslalåmrennet i Garmisch-Partenkirchen søndag. Henrik Kristoffersen ble best av de norske på fjerdeplass.

Hirscher hadde en solid ledelse etter den første omgangen og østerrikeren gjorde i kjent stil ingen feil. Dermed feide han inn til sin 55. verdenscupseier.

I mål var han hele 1,57 sekunder foran landsmannen Manuel Feller på andreplass. Amerikanske Ted Ligety ble nummer tre, 1,69 bak Hirscher

Henrik Kristoffersen var nummer ni etter første omgang, men 23-åringen kjørte seg opp til en fjerdeplass i finaleomgangen. Han var 1,83 sekunder bak Hirscher til slutt.

– Det er surt, men samtidig mitt klart beste resultat i denne bakken. Det er en bakke jeg har slitt mye i og en bakke som ikke passer med spesielt bra, sa Kristoffersen til NTB etter fjerdeplassen.

Hektet

Finaleomgangen fikk en noe dramatisk start ettersom han satte staven mellom beina da han skulle stake seg ut fra startboksen.

– Jeg fikk litt panikk, fordi man vet at man taper tid på det, sa Kristoffersen om situasjonen som fort kunne endt med at 23-åringen falt før omgangen i det hele tatt var i gang.

Aleksander Aamodt Kilde var beste nordmann etter første omgang på en overraskende sterk sjetteplass. Fartsspesialisten kjørte godt også i finaleomgangen, og sjetteplassen er karrierebeste i storslalåm for 25-åringen.

– I dag var det snøforhold jeg er glad i, og dager som dette må man ta med seg og bruke som motivasjonsboost, sa Kilde etter løpet.

Hirscher ledet

Marcel Hirscher ledet med over halvsekundet etter første omgang.

Kilde klinket til fra startnummer 16 og kjørte inn til en sterk sjetteplass i første omgang, 1,18 sekunder bak Hirscher. Nest beste nordmann var Leif Kristian Nestvold-Haugen på åttendeplass, men Nestvold-Haugen gjorde en stor feil i finaleomgangen og endte til slutt på 31.-plass.

Fartsspesialisten Kilde var overrasket over egen kjøring etter den første omgangen.

Hevet seg

Hirscher satte utfor med startnummer tre, og østerrikeren kjørte inn til solid ledelse. Veteranen Ted Ligety var nummer to, 0,63 sekunder bak Hirscher før finaleomgangen. Franske Alexis Pinturault var nummer tre, 0,94 bak ledende teten, men franskmannen skuffet i finaleomgangen og endte på niendeplass.

Duellene mellom Hirscher og Henrik Kristoffersen har preget slalåm- og storslalåmrennene så langt denne sesongen, men søndag måtte Kristoffersen ha trukket ut noe helt spesielt fra ermet i finaleomgangen om han skulle ha gått til topps.

Han hevet seg i finaleomgangen, men maktet med knappest mulig margin ikke å kjøre seg inn på ballen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]