STOCKHOLM 19951023: Ingvar Kamprad, Ikea-gründer. Foto: Lars Pehrson / SCANPIX
annonse

Ikea-grunnlegger Ingvar Kamprad er død, 91 år gammel.

annonse
annonse

– Ingvar Kamprad har i stillhet sovnet inn i sitt hjem i Småland, skriver konsernet på Twitter.

annonse

Kamprad ble født i 1926 i Småland og grunnla Ikea som 17-åring.

– Ingvar kommer til å bli høyt savnet og minnet av sin familie og Ikea-medarbeidere over hele verden, skriver selskapet.

annonse
annonse

Lars-Johan Jarnheimer, talsmann i Ikea Holding, kaller Kamprad en av de største entreprenørene på 1900-tallet og sier savnet blir stort.

Innholdsrikt liv

– Han har død, selv om man skulle tro det aldri kunne skje. Det er bare sørgelig. Men samtidig må man glede seg over at han fikk et langt og innholdsrikt liv. Jeg tror han har hatt det utrolig moro under oppbyggingen av Ikea, sier Jarnheimer tilDagens Industri.

– Det er naturligvis en sorgens dag for alle i Ikea og for oss alle som kjente Ingvar. Ingvar var 91 år gammel og på sett og vis var vi mentalt forberedt på dette, men det første man kjenner er at man er lei seg, sier Ikea-konsernsjef JesperBrodin.

Preget Löfven

Sveriges statsminister Stefan Löfven er også preget. Han kaller Kamprad en «inspirator med stort engasjement så vel internasjonalt som for svensk landsbygd».

– Jeg har mottatt den triste meldingen om Ingvar Kamprads bortgang. Jeg tenker først og fremst på hans familie og alle hans venner. Ingvar Kamprad var en unik entreprenør som har betydd mye for svensk næringsliv og som har gjort hjemmeinnredning tilgjengelig for alle mennesker, og ikke bare et fåtall, sier statsministeren.

NTB-TT

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.