STOCKHOLM 19951023: Ingvar Kamprad, Ikea-gründer. Foto: Lars Pehrson / SCANPIX
annonse
annonse

Ikea-grunnlegger Ingvar Kamprad er død, 91 år gammel.

– Ingvar Kamprad har i stillhet sovnet inn i sitt hjem i Småland, skriver konsernet på Twitter.

Kamprad ble født i 1926 i Småland og grunnla Ikea som 17-åring.

annonse

– Ingvar kommer til å bli høyt savnet og minnet av sin familie og Ikea-medarbeidere over hele verden, skriver selskapet.

Lars-Johan Jarnheimer, talsmann i Ikea Holding, kaller Kamprad en av de største entreprenørene på 1900-tallet og sier savnet blir stort.

Innholdsrikt liv

– Han har død, selv om man skulle tro det aldri kunne skje. Det er bare sørgelig. Men samtidig må man glede seg over at han fikk et langt og innholdsrikt liv. Jeg tror han har hatt det utrolig moro under oppbyggingen av Ikea, sier Jarnheimer tilDagens Industri.

annonse

– Det er naturligvis en sorgens dag for alle i Ikea og for oss alle som kjente Ingvar. Ingvar var 91 år gammel og på sett og vis var vi mentalt forberedt på dette, men det første man kjenner er at man er lei seg, sier Ikea-konsernsjef JesperBrodin.

Preget Löfven

Sveriges statsminister Stefan Löfven er også preget. Han kaller Kamprad en «inspirator med stort engasjement så vel internasjonalt som for svensk landsbygd».

– Jeg har mottatt den triste meldingen om Ingvar Kamprads bortgang. Jeg tenker først og fremst på hans familie og alle hans venner. Ingvar Kamprad var en unik entreprenør som har betydd mye for svensk næringsliv og som har gjort hjemmeinnredning tilgjengelig for alle mennesker, og ikke bare et fåtall, sier statsministeren.

NTB-TT

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon