FILE - In this Jan. 5, 2018 file photo, copies of the book "Fire and Fury: Inside the Trump White House" by Michael Wolff are displayed at Barbara's Books Store in Chicago. Wolff's "Fire and Fury" is well on its way to becoming one of the top selling nonfiction books in recent years. The tell-all about the Trump administration book has sold more than 1.7 million copies in the combined formats of hardcover, e-books and audio, publisher Henry Holt and Company told The Associated Press on Wednesday, Jan. 24. Published less than 3 weeks ago, the book remains No. 1 on Amazon.com and other lists. (AP Photo/Charles Rex Arbogast, File)
annonse

Norske medier har kastet seg over Michael Wolffs bok om Donald Trump, «Fire and Fury», og rapportert fra den som om det skulle vært et mesterverk innenfor gravejournalistikken. Med blod på tann har de videreformidlet alt av skandaler og grums som Wolff har klart å mane frem fra innsiden av Det hvite hus, uten at en eneste en av historiene er bekreftet av andre enn journalistenes egne fordommer.

Sist ut er ryktene om at en av det amerikanske statsapparatets dyktigste kvinner skal ha ligget seg til jobben som USAs FN-ambassadør. Wolff kan nesten ikke fatte at en attraktiv kvinne kan få en slik jobb i Trumps administrasjon uten å ha ligget med han, basert på intet annet enn sine egne observasjoner. Det er den samme Wolff som mediene ukritisk har presentert en rekke artikler om den siste tiden, uten å faktasjekke en eneste av påstandene som blir fremsatt i boken.

Men skandaler gir klikk, og klikk gir penger, så nå er det altså Nikky Haley som må rykke ut mot ryktene fremsatt av Wolff og forsvare seg mot grunnløse anklager. Borte er etikken rundt kvinners seksualitet og integritet.

annonse

Spesielt sett i lys av de etablerte medienes behandling av Trine Skei Grande saken – hvor de først nektet å ta tak i den, før en offisiell uttalelse ble presset frem av Resett – så fremstår det rett og slett merkelig hvordan VG, Dagbladet og Aftenposten har dekket Michael Wolffs skjønnlitterære feberdrømmer.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse