Politimester Hans Sverre Sjøvold er bekymret for politidistriktenes fremtid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold frykter for følgene av at Kripos utvider mens politiet står midt i en omorganisering.

– En slik utvikling får i verste fall konsekvenser for politidistriktenes evne til å etterforske krevende saker, sier Oslos politimester, Hans Sverre Sjøvold, til VG.

Han understreker at Kripos fortjener alle pengene de kan få, men at det er viktig å se på fordeling til distriktene.

annonse

– Vi må ikke komme dit at styrking av særorganer fører til ansettelser av kritisk kompetanse som rekrutteres fra politidistriktene, sier Sjøvold.

Politimesteren ber nå om en prinsipiell debatt om fremtidens politi, og ber politikerne være tydelige på hva de ønsker med politireformen.

– Et av hovedpoengene med store politidistrikter er at de skal kunne etterforske sine egne saker. Mitt håp er at politikerne trekker tydeligere linjer mellom hva politidistriktene skal ha ansvar for, og hva som er særorganenes ansvar, sier Sjøvold.

annonse

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier til avisen at han er uenig i kritikken.

– De siste fem årene har politidistriktene blitt styrket med 1.482 politistillinger. Særorganene har blitt styrket med 128, sier han, og legger til at politiet i 2018 er tildelt ytterligere 350 stillinger hvor flesteparten vil gå til politidistriktene.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon