Bruno Mars accepts the award for record of the year for "24K Magic" at the 60th annual Grammy Awards at Madison Square Garden on Sunday, Jan. 28, 2018, in New York. (Photo by Matt Sayles/Invision/AP)
annonse

Bruno Mars vant alle prisene han var nominert til under årets Grammy-utdeling – blant annet den største prisen, årets album, med sitt «24K Magic».

I kampen om albumprisen måtte han slå blant annet Lordes «Melodrama», Kendrick Lamars «DAMN» og «4:44» fra Jay-Z.

– Dere er grunnen til at jeg er i studio og stresser, sa Mars i en kommentar rettet mot de andre superstjernene som var nominert i samme kategori.

annonse

Sangeren var nominert i seks kategorier og vant alle sammen. Han vant årets sang med låten «That’s what I Like». Prisen, som anerkjenner sangtekster, ble delt med Brody Brown, James Fauntleroy, Philip Lawrence og produksjonsteamet The Stereotypes.

– Se på meg, pappa, se på meg! Jeg er på Grammy-utdelingen nå!, sa Mars fra podiet i Madison Square Garden i New York.

Årets låtinnspilling var det også Mars som tok hjem. Med låten «24K Magic» fra albumet med samme navn ble det nok en gang den Hawaii-fødte artistens tur til å ta turen opp på scenen.

annonse

I tillegg vant Mars prisen for beste r&b-framføring, beste r&b-album («24K Magic») og beste r&b-sang («Thats What I Like»).

Lamar og Sheeran

Lamar ble også et av festens store midtpunkt da Grammy-utdelingen ble holdt for 60. gang.

Rapperen hadde flest nominasjoner med sju totalt og vant fem priser. Med albumet «DAMN» og låten «Humble» sikret han seg blant annet beste musikkvideo, beste rapalbum og beste raplåt.

Beste popalbum ble vunnet av Ed Sheeran med albumet «Divide». Prisen for beste popframføring sikret han seg også med den velkjente låten «Shape of You».

Superstjernen Jay-Z var nominert i fem kategorier uten å vinne noen av dem.

annonse
Metoo

Vert for musikkgallaen var talkshowverten James Corden for andre året på rad. I likhet med en rekke artister bar han en hvit rose i solidaritet med metoo-kampanjen og Time’s Up-bevegelsen.

Artist Kelly Clarkson sa den hvite blomsten symboliserer «håp, fred og sympati».

Kesha fremførte låten «Praying», som er rettet mot en produsent hun har anklaget for voldtekt. Under låten sto fem andre kvinnelige artister fram, inkludert Cyndi Lauper.

– Til dem som prøver å stilne oss, har vi bare én ting å si: Tiden er ute, sa skuespiller Janelle Monáe da hun presenterte Kesha.

Ingen norske priser

Lydguruen Morten Lindberg og Stargate-duoen Mikkel Eriksen og Tor Hermansen var alle nominert til årets Grammy, men ingen av dem endte opp med en pris.

Lindberg var nominert i den gjeve klassen for beste produsent for klassisk musikk. I tillegg var han dobbeltnominert i kategorien for beste surroundalbum og i klassen for best produserte klassiske album.

Lindberg har totalt 20 Grammy-nominasjoner siden 2006, uten at det har blitt noen seiere hittil.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse