Illustrasjonsbilde. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
annonse

Ann Heberlein er en heller harmløs svensk liberaler som stiller som riksdagskandidat for Moderaterna til høsten. Hun er teologidoktor i etikk, kjent forfatter, aktiv samfunnsdebattant og en god skribent. Lenge fløt hun med strømmen. Først de seinera åra har hun gradvis blitt mer åpent kritisk til masseinnvandring og islam som politisk ideologi.

annonse

Nylig bestemte hun seg for å skrive en faktabok om voldtekt og kultur, bl.a. basert på tallmateriale frå Brottsförebyggande Rådet, BRÅ. For å finansiere boka la hun prosjektet ut på den kjente crowfunding-siten Kickstarter, med mål å samle inn en halv million svenske kroner.

annonse

Det startet bra, og pengene rullet inn. Men i Sverige er tankepolitiet godt organisert, og etter at 160 000 kroner var samlet inn på kort tid, stanset Kickstarter prosjektet, med henvisning til anmeldelser om «inappropriate content».

Heberlein flyttet prompte over på Swish. I går kveld, 28. januar, meddelte hun via sin Twitter-konto at hun hadde fått in 700 000 kroner på to dager, langt over målsettingen. Et utrolig bra resultat. Mobbernes infame metoder har virket stikk imot sin hensikt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.