Illustrasjonsfoto. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

En politileder i Oslo er suspendert etter at han ble siktet forflere lovbruddForholdene skal ikke være jobbrelaterte, melder NRK.

Politimannen jobber til daglii Oslo politidistrikt. Han er suspendert fra stillingen sin etter at han ble pågrepet begynnelsen av januar.

– Vedkommende er ute av tjeneste. Utover det vil vi ikke kommentere saken, sier HR-direktør Anne-Cecilie Kran i Oslo politidistrikt tiNRK.

annonse

Mannen ble pågrepet i forbindelse med ransaking og beslag, men er ikke varetektsfengslet.

Nekter for anklagene

Mannens forsvarer, advokat Helene Elnes, ønsker ikke å uttale seg om saken. Advokat Ellen Holager Andenæs, som jobber ved samme advokatkontor som Elnes, sier imidlertid tiDagbladet at den siktede nekter for anklagene mot ham.

– Han bestrider å ha gjort noe straffbart, sier hun i en kort kommentar.

annonse

Etter det rikskringkasteren erfarer er politimannen blant annet siktet for trusler, men sakene skal ikke ha tilknytning til hans arbeid som politimann.

– Sensitiv fase

Saken etterforskes av Øst politidistrikt fordi mannen er ansatt Oslo. Politiadvokat Kristine Kiær bekrefter at en ansatt i Oslo-politiet er siktet for flere forhold, men viikke gå inn på hva slags saker det er snakk om.

– Det har vært en pågående etterforskning siden starten av januar. Vi er fortsatt i en litt sensitiv fase og er derfor forsiktige med å gå ut med detaljer. Om en ukes tid eller to har vi sikkert en mye klarere oversikt over bevissituasjonen, sier Kiær tiVG.

Politiadvokaten legger til at det gjenstår en rekke etterforskningsskritt, blant annet vitneavhør.

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon