Gardermoen 20180129. Partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng etter Støres tale til det ekstraordinære landsstyremøtet i Arbeiderpartiet som avholdes på Gardermoen mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ap-leder Jonas Gahr Støre er sikker  at Kjersti Stenseng fortsatt er partisekretær når Ap går til landsmøte om et år.

Konfliktene har gått  kryss og tvers i et skadeskutt Arbeiderparti de siste ukene. Uroen har også avdekket strid og uenighet mellom partikontoret og stortingsgruppa – anført av partisekretær Kjersti Stenseng og stortingsgruppas sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen.

Søndag kveld, få timer før det ekstraordinære landsstyremøtet  Gardermoen, sa Amundsen opp som følge av det han beskriver som en fastlåst konflikt.

annonse
Begge veier

Støre avviser at konflikten mellom de to også har avdekket en rift mellom partikontoret og stortingsgruppa.

– Jeg mener ikke det. Som partileder samarbeider jeg omtrent like mye med folk begge steder. Når vi diskuterer strategi på sentralstyremøter, så skjer det  grunnlag av arbeidet som gjøres av rådgivere  begge steder, sier han.

 spørsmål fra NTB om han tror Stenseng er partisekretær også når Ap samles til landsmøte om et år, kommer et ubetinget «ja».

annonse

Støre sa  pressekonferansen etter talen til landsstyret at det har vært samarbeidsproblemer som måtte håndteres.

– Forholdet mellom folk har alltid ansvar fordelt mer enn en vei. Amundsen trakk sin konklusjon, og det mener jeg var en riktig konklusjon, sa Støre.

Lekkasje-oppgjør

Selv om han i talen tok et oppgjør med lekkasjer, er Støre uenig i beskrivelser om ukultur i Arbeiderpartiet.

– Jeg har aldri brukt det ordet, for det er jeg uenig i. Kjennetegnet  Ap er en sterk partikultur og sterkt engasjement. Men når det butter, blir det også uro. Og da kan det komme utsagn, lekkasjer og konfliktlinjer som vi må rydde opp i, lød hans analyse.

Unngikk hverandre

Konflikten mellom Amundsen og Stenseng har ifølge Amundsen vært så ille at de to ikke kunne delta  møter sammen.

– Det er ikke mulig å se for seg at vi kommer ordentlig videre hvis partisekretæren og jeg ikke kan være  de samme møtene, skrev Amundsen i et innlegg  Nordnorsk debatt rett etter at Arbeiderpartiets pressemelding om hans avgang ble sendt ut søndag.

annonse

 vei inn til sentralstyremøtet på Gardermoen mandag ville ikke Stenseng kommentere Amundsens avgang, utover å ønske ham lykke til.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon