Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset orienterer pressen om varslersakene i Unge Høyre på en pressekonferanse i Høyres hus i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet sier at det kan komme en avgjørelse i løpet av uken om de åpner etterforskning mot den avgåtte Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise.

– Vi tar sikte på å ta en avgjørelse om saken skal etterforskes i løpet av uken, skriver politiinspektøren som jobber med saken i en SMS til VG.

Påtalemyndigheten gikk forrige uke inn for at politiet skal avgjøre om varslingene mot Tonning Riise innebærer straffbare forhold.

annonse

Før helgen var status i Høyre at partiet har mottatt 21 varsler fordelt på 12 personer. Ti av varslene gjelder den tidligere lederen i partiets ungdomsorganisasjon Unge Høyre. Mandag skriver VG at partiet har fått ytterligere fire varsler om seksuell trakassering. Dermed er det til sammen kommet inn 25 varsler.

– Det er stor variasjon i varslene. Alle disse handler om seksuell trakassering. Vi går ikke nærmere inn på å beskrive varslene, skriver Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset i en epost.

Kristian Tonning Riise, som representerer Hedmark Høyre på Stortinget, trakk seg som Unge Høyre-leder 10. januar.

annonse

Aarset var onsdag i forrige uke i samtaler med politiet om varslersakene. Det skjedde mot viljen til en nå 20 år gammel kvinne som er omfattet av varslene. Hun sa via sin advokat Ellen Holager Andenæs at hun ikke ønsker at hendelsen fra fem år tilbake i tid blir etterforsket.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon