Oslo 20121114. Leder i Attac, Benedikte Pryneid Hansen med ropert. Attac demonstrerer mot de økonomiske kuttene i EU utenfor EUs delegasjon til Norge onsdag ettermiddag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Partisekretær Benedikte Pryneid Hansen iRødt opplyser til NTB at de fikk et varsel fredag.

– Det er håndtert etter partiets retningslinjer, og er nå en sak for politiet, sier hun.

– Varslet gjelder en person som har verv i et lokallag. Personen går ut av sitt verv mens saken undersøkes. Det det er varslet om har ikke skjedd i partisammenheng, sier Pryneid Hansen i en SMS til NTB.

annonse

Personen som har varslet er heller ikke medlem i Rødt.

Straffeloven

Hendelsen(e) det er varslet om ligger tilbake itid.

– Varsleren er oppfordret til å politianmelde fordi de påståtte hendelsene er innenfor straffeloven, sier Pryneid Hansen.

annonse

Partisekretæren legger til at partiet avventer videre behandling i påvente av politiets undersøkelser.

Alle partier

Samtlige partier som er representert på Stortinget har nå mottatt ett eller flere varsler ikjølvannet av metoo-kampanjen. Rødt er det siste av partiene som opplyser å ha en varselsak.

I Rødts retningslinjer heter det blant annet at «det må raskt avklares om saken bør politianmeldes» og at det i så fall innebærer at behandlingskomiteen avventer videre behandling av saken. I motsatt fall, der saken ikke anmeldes, er målet med den interne behandlingen å avklare de faktiske forhold knyttet til anklagen, inkludert begge parters versjoner av historien.

(©NTB)

kristi[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon