GÅSBU 20180113. Finn Hågen Krogh etter 30 km. for menn fellestart med skibytte under NM Ski Gåsbu 2018 lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Finn Hågen Krogh og Niklas Dyrhaug er skuffet over at de ikke får gå 30 kilometer skiathlon i OL. Sistnevnte er så langt ikke tatt ut til en eneste distanse.

annonse

– Jeg mener at jeg kunne vært medaljekandidat, sier Krogh til NRK om distansen der Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby skal representere Norge.

– Det er veldig kjedelig. Dette var hovedmålet mitt i år, og da blir man skuffet, fortsetter Krogh.

Løperen fra Tverrelvdalen er imidlertid tatt ut til å gå 15-kilometeren i fri teknikk litt senere i OL. Det er derimot ikke Dyrhaug, som trolig må håpe på å få gå den avsluttende femmila.

– Man vil aller helst gå. Tremila var et av de store målene mine sammen med femmila ogstafetten. Man blir selvfølgelig skuffet når man ikke blir tatt ut, sier Dyrhaug til Nettavisen.

I forbindelse med uttaket sier landslagssjef Tor Arne Hetland til NTB at internasjonale resultater veier tyngst. På spørsmål om hvorvidt spurtsterke løpere som Krogh ogEmil Iversen kunne vært prioritert til 30-kilometeren, svarer han følgende:

– Nå er vi mest interessert i å bygge opp de løperne vi har tatt ut. Emil skal gå klassisk sprint bare to dager etter skiathlon, og han skal forberede seg maksimalt til den. Finn Hågen har vært litt opp og ned og har ikke levert så bra i klassisk som vi har ønsket, sier Hetland.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.