Illustrasjonsbilde. REUTERS/Yannis Behrakis (GREECE)
annonse
annonse

De ansatte ved et tysk supermarked i byen Gelsenkirchen er ved flere tilfeller blitt bedt om å fjerne en spesifikk flaske med vodka fra deres butikkhyller. Ekstrabladet melder at politiet skal være innblandet.

Vodka-selskapet Kaliskiya skriver følgende på sin Facebook-side:

– Vi har hørt mange fortelle oss hva vår logo ligner. En drage, et ekorn, en løve…. Men dette – det har vi aldri før hørt.

annonse

Butikkmedarbeiderne ved tre av supermarkedkjeden Rewes butikker i Gelsenkirchen har gjentatte ganger blitt bedt om å fjerne vodkaflaskene fra sortimentet, da logoen ifølge de opprørte muslimene krenker Allah. Logoen skal visst både ligne profeten Muhammed og et skrifttegn som brukes for å benevne ham. 

En talsmann for politiet i byen, Christian Zander, forteller Bild at personalet flere ganger skal ha blitt truet, av et uvisst antall menn og kvinner, om at de måtte “rydde opp” og at en 41-årig mann skal være identifisert som en av gjerningspersonene.

– Saken ligger ved aktoratets bord, sier Zander. Han presiserer at politiet ikke anser denne logoen for å være krenkende.

annonse

På Facebook reagerer flere på hendelsen.

– Det krever nok mye fantasi og masser av kjedsomhet, om man kan gjenkjenne Allahs navn i det her. Saken virker helt uforståelig, skriver en Hanna S.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon