Illustrasjonsbilde. REUTERS/Yannis Behrakis (GREECE)

De ansatte ved et tysk supermarked i byen Gelsenkirchen er ved flere tilfeller blitt bedt om å fjerne en spesifikk flaske med vodka fra deres butikkhyller. Ekstrabladet melder at politiet skal være innblandet.

annonse

Vodka-selskapet Kaliskiya skriver følgende på sin Facebook-side:

– Vi har hørt mange fortelle oss hva vår logo ligner. En drage, et ekorn, en løve…. Men dette – det har vi aldri før hørt.

Butikkmedarbeiderne ved tre av supermarkedkjeden Rewes butikker i Gelsenkirchen har gjentatte ganger blitt bedt om å fjerne vodkaflaskene fra sortimentet, da logoen ifølge de opprørte muslimene krenker Allah. Logoen skal visst både ligne profeten Muhammed og et skrifttegn som brukes for å benevne ham. 

En talsmann for politiet i byen, Christian Zander, forteller Bild at personalet flere ganger skal ha blitt truet, av et uvisst antall menn og kvinner, om at de måtte «rydde opp» og at en 41-årig mann skal være identifisert som en av gjerningspersonene.

– Saken ligger ved aktoratets bord, sier Zander. Han presiserer at politiet ikke anser denne logoen for å være krenkende.

På Facebook reagerer flere på hendelsen.

– Det krever nok mye fantasi og masser av kjedsomhet, om man kan gjenkjenne Allahs navn i det her. Saken virker helt uforståelig, skriver en Hanna S.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.