OSLO 20171106. Trine Skei Grande under fremleggelse av Venstres alternative statsbudsjett for 2018. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er ikke greit at en 40-åring har sex med en beruset mindreårig.  De aller fleste er enige om dette hvis 40-åringen er en mann, men når det er en dame, så bagatelliserer selv statsministeren situasjonen.  At Grande lyver om episoden og prøver å manipulere gutten til å tie er et overgrep i seg selv.

Gutten selv hevder han ikke er blitt utsatt for et overgrep, men det gjør svært mange overgrepsofre. Både fordi de ikke skjønner selv at de har vært utsatt for et overgrep, men også fordi de ikke ønsker å innrømme overfor seg selv og andre at de er blitt lurt og utnyttet.
Da innrømmer de jo samtidig mangel på kontroll, en svakhet svært få ønsker å ha på seg.  At TSG har kontaktet gutten kan også ha påvirket ham til å hevde at det var frivillig.

Karakteren Francis Underwood i House of Cards sier følgende: “sex handler kun om makt”.  Nå er ikke jeg helt enig i det, men han har et poeng.  Når Grande har sex med en mindreårig, tar hun fra ham en bit av selvbildet og identiteten som han aldri kan få tilbake.  Grande eier en bit av ham, og det gir gjerne henne en følelse av å være ung og attraktiv, mens gutten blir mobbet og har søvnløse netter. At TSG er mye i mediene gjør saken ekstra ille fordi det blir umulig for gutten å legge saken bak seg.

annonse

Grande har gjort et overgrep. Dette kan ikke avfeies som en «privatsak». Hun bør stå for det hun har gjort. Rent juridisk kommer hun KANSKJE unna med å ha utnyttet en beruset 17-åring, men hadde han vært medlem av Unge Venstre er det ingen tvil om at hun burde gått av (straffeloven §295a).  Straffeloven åpner imidlertid for å dømme dem som har sex med barn under 18 år i en sårbar situasjon (§295c). En 17-åring som er beruset er absolutt sårbar, det er en grunn til at det er forbudt å selge og skjenke alkohol til mindreårige. At gutten allerede var utsatt for et lovbrudd ved å bli skjenket burde uansett fått TSG til å skygge unna.

Statsministeren og andre ministre bør også slutte å gi ryggdekning til TSG. Trine Skei Grande må slutte å misbruke sin makt og hun må gå av! Hun er ikke en verdig representant for det norske folk, og at hun blir sittende som minister og leder av Venstre sender ut et signal om at det er fritt frem for kvinner å utnytte unge gutter.

Det kan ikke Norge leve med.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon