Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sjefsinspektør Amanda Spielman leder Ofsted, det statlige, britiske kontoret for standarder i utdanning og barnevern. Nå advarer hun mot at ekstremister bruker skolevesenet for å underminere britiske verdier, dette ifølge the Times.

annonse

Spielman hevder at religiøse ekstremister perverterer utdanningen ved å snevre inn barnas perspektiv og isolere dem fra det øvrige samfunnet. 

– Foreldre og lokale ledere ser skolene som et verktøy for å indoktrinere påvirkelige sinn med ekstremistisk ideologi, sier Spielman. 

I en tale i dag, 1. februar, skal hun oppfordre rektorer til å «takle de som aktivt undergraver fundamentale britiske verdier» og konfrontere dem med «muskuløs liberalisme», i stedet for å være redde for å krenke.

Spielman forventes også å støtte Neena Lall, rektor ved St. Stephens barneskole i det østlige London, som er blitt sammenlignet med Hitler av lokale religiøse ledere og foreldre, etter at hun ønsket å stoppe jenter under åtte fra å bruke hijab og stoppe de yngste elevene fra å faste i skoletiden under Ramadan. De massive muslimske protestene og trakasseringen av rektor Lall gjorde at skolen måtte reversere beslutningen. 

Inspektører fra Ofsted skal ha ankommet skolen i går for å kontrollere elevenes velferd og for å vise solidaritet med den utskjelte rektoren. 

Amanda Spielman angriper de som motarbeidet rektor Lall, og sier at det er «svært synd» at skolen, som regnes som en av de beste i landet, har blitt utsatt for «en hatsk kampanje fra noen grupper i området».

Spielman mener at rektorer skal ha retten til å sette standardiserte regler som de mener er best egnet til å fremme samhold.

– Heller enn å ta til seg en passiv liberalisme som sier at «alt er ok» fordi man er redd for å krenke, bør rektorer promotere en muskuløs liberalisme. Det betyr at man ikke antar at de mest konservative stemmene i en spesifikk religion snakker for alle, sier hun. 

Ofsted-lederen har utfordret barneskoler som tillater jenter å bruke hijab eller lignende, og har sagt at det er seksualisering av små barn helt nede i fem-seks års alder. Ifølge Spielman vil inspektører fra Ofsted forhøre seg med jenter i barneskolene for å finne ut hvorfor de føler at de må bruke slør.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.