Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Sjefsinspektør Amanda Spielman leder Ofsted, det statlige, britiske kontoret for standarder i utdanning og barnevern. Nå advarer hun mot at ekstremister bruker skolevesenet for å underminere britiske verdier, dette ifølge the Times.

Spielman hevder at religiøse ekstremister perverterer utdanningen ved å snevre inn barnas perspektiv og isolere dem fra det øvrige samfunnet. 

– Foreldre og lokale ledere ser skolene som et verktøy for å indoktrinere påvirkelige sinn med ekstremistisk ideologi, sier Spielman. 

annonse

I en tale i dag, 1. februar, skal hun oppfordre rektorer til å «takle de som aktivt undergraver fundamentale britiske verdier» og konfrontere dem med «muskuløs liberalisme», i stedet for å være redde for å krenke.

Spielman forventes også å støtte Neena Lall, rektor ved St. Stephens barneskole i det østlige London, som er blitt sammenlignet med Hitler av lokale religiøse ledere og foreldre, etter at hun ønsket å stoppe jenter under åtte fra å bruke hijab og stoppe de yngste elevene fra å faste i skoletiden under Ramadan. De massive muslimske protestene og trakasseringen av rektor Lall gjorde at skolen måtte reversere beslutningen. 

Inspektører fra Ofsted skal ha ankommet skolen i går for å kontrollere elevenes velferd og for å vise solidaritet med den utskjelte rektoren. 

Amanda Spielman angriper de som motarbeidet rektor Lall, og sier at det er «svært synd» at skolen, som regnes som en av de beste i landet, har blitt utsatt for «en hatsk kampanje fra noen grupper i området».

annonse

Spielman mener at rektorer skal ha retten til å sette standardiserte regler som de mener er best egnet til å fremme samhold.

– Heller enn å ta til seg en passiv liberalisme som sier at «alt er ok» fordi man er redd for å krenke, bør rektorer promotere en muskuløs liberalisme. Det betyr at man ikke antar at de mest konservative stemmene i en spesifikk religion snakker for alle, sier hun. 

Ofsted-lederen har utfordret barneskoler som tillater jenter å bruke hijab eller lignende, og har sagt at det er seksualisering av små barn helt nede i fem-seks års alder. Ifølge Spielman vil inspektører fra Ofsted forhøre seg med jenter i barneskolene for å finne ut hvorfor de føler at de må bruke slør.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon