A veiled Iranian woman attends a rally after the Friday. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
annonse
annonse

Protestene mot hijaben i Teheran øker. Fredag ble 29 kvinner pågrepet av politiet i Teheran for å ha vist seg offentlig uten hodeplagg.

Statsadvokat Mohammed Jafar Montazeri har beskrevet protestene som «trivielle» og «barnslige». Han har også antydet at det er utlendinger som står bak dem.

Kvinnene er anklaget for ordensforstyrrelser og er henvist til statsadvokaten. Landets kleskode, som tilsier at alle kvinner må dekke til håret og kroppen når de skal ut på offentlig sted, kom med den islamske revolusjonen i 1979.

annonse

En kvinne ble arrestert for en tilsvarende aksjon 27. desember. Bildene av kvinnen, som verken hadde hijab eller den påkrevde lange frakken, fikk stor spredning på sosiale medier i forbindelse med opptøyene som brøt ut dagen etter.

I en tale onsdag fastslo Rouhani at landets elite risikerer å miste folkets støtte hvis den ikke lytter til protestene som de siste ukene har pågått i landet. Han sammenlignet også situasjonen med den som rådet før den islamske revolusjonen i 1979.

– Det forrige regimet trodde at monarkiet ville vare evig, men det mistet alt ene og alene på grunn av dette, fordi det ikke lyttet til folkets kritikk, sa Rouhani.

NTB-AFP

annonse

Hanad.Ali@ntb.no

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon