Illustrasjonsfoto: AP Photo
annonse
annonse

Fire unge migranter fra Eritrea er kritisk skadd etter atter at de ble skutt i sammenstøt mellom eritreiske og afghanske migranter i Calais i Nord-Frankrike.

De fire eritreerne, som er mellom 16 og 18 år gamle, er sendt til sykehus og blir operert. Ytterligere en person er kjørt til byen Lille på grunn hans «svært alvorlige helsesituasjon», opplyser den lokale påtalemyndigheten.

En nesten to timer land slåsskamp brøt ut mellom rundt 100 eritreere og 30 afghanere som hadde stått i kø for å få utdelt mat i utkanten av Calais. Bråket startet da en afghaner løsnet skudd. Rundt fem kilometer unna var det også et stort sammenstøt der over 100 eritreere med kjepper og jernstenger sloss mot 20 afghanere, ifølge påtalemyndigheten.

annonse

– Politiet grep inn for å beskytte de afghanske migrantene, opplyser myndighetene og legger til at ekstra sikkerhetspersonell er plassert ut i området.

Tolv personer ble såret i sammenstøtene, mens er person ble skadd i en trafikkulykke.

Volden er den verste i Calais siden 16 mennesker ble såret i sammen støt i juli i fjor. Året før ble 40 personer isåret i byen som er blitt et samlingssted for migrantersom prøver å ta seg videre over Den engelske kanal til Storbritannia.

annonse

– Etter dagens alvorlige hendelse, reiser jeg tiCalais kveld for å få oversikt over situasjonen sammen med lokale myndigheter og aktører, sier Frankrikes innenriksminister Gérard Collomb.

NTB-AFP

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon