House Intelligence Committee Chairman Devin Nunes, R-Calif., returns to a secure area in the Capitol where his panel is interviewing former White House chief strategist Steve Bannon as part of its ongoing Russia investigation, in Washington, Tuesday, Jan. 16, 2018. (AP Photo/J. Scott Applewhite)
annonse
annonse

Notatet om FBI som står i sentrum for en kraftig politisk strid i Washington, er offentliggjort av etterretningskomiteen i Representantenes hus.

Dokumentet ble offentliggjort fredag kort etter at det ble nedgradert av president Donald Trump.

Det sterkt omstridte notatet, som inneholder påstander om maktmisbruk fra FBIs side, er skrevet av staben til republikaneren Devin Nunes. Han leder etterretningskomiteen i Representantenes hus.

annonse

Da Trump nedgraderte dokumentet, handlet han på tvers av ønskene til både det føderale politiet FBI og sitt eget justisdepartement. FBI gikk onsdag ut med en høyst uvanlig kunngjøring der de skriver at det er alvorlig tvil om hvor korrekt informasjonen i notatet er. Flere topper i justisdepartementet har prøvd å snakke Det hvite hus fra å offentliggjøre det.

Også Demokratene i Representantenes hus er sterkt imot offentliggjøringen. Kritikere mener Republikanernes beslutning er ledd i en kampanje for å svekke troverdigheten til Russland-etterforskningen.

Spesialetterforsker og tidligere FBI-sjef Robert Mueller leder en etterforskning av Russlands antatte forsøk på å hjelpe Trump i den amerikanske valgkampen i 2016.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon