The Islamic symbol of the crescent moon and star is seen on the dome of a mosque in Holland Village on a cloudy day, March 25 2008. REUTERS/Siobhan Gorman (SINGAPORE)
annonse
annonse

Amanasstiftelsen og Islamsk kulturforening har i en tid ønsket å bygge en ny moské for muslimene i Larvik kommune. Stiftelsen ønsket i utgangspunktet å bygge en stor moské, med kulturhus. Rådmannen i Larvik kommune har avvist gigantplanene, og i går fikk han støtte fra politikerne i kommunen.

Politikerne ønsker ikke at det skal arbeides med en moské med et regionalt eller landsbasert nedslagsfelt. De ønsker heller ikke at det arbeides videre med et prosjekt der formålet også er å etablere et kulturhus eller arealer til formål utover virksomhetens eget behov.

Rådmannen og politikerne er imidlertid positive til at det kan etableres en mindre moské med plass til muslimene som bor i Larvik kommune.

annonse

– Det kan arbeides videre med etablering av en moské/et forsamlingshus for bønn for Larvik kommunes muslimer. Det er i hovedsak behovet for en møteplass for fredagsbønn som skal løses. Bygningens størrelse, areal og innhold skal gjenspeile denne begrensningen, heter det i den vedtatte innstillingen

Tiltakshaver i Amanasstiftelsen, Mohammed Zaidan, er svært misfornøyd med avgjørelsen.

-Jeg skjønner egentlig ikke helt hva de mener med dette. Islamsk kulturforening har 1000 medlemmer. Hvis vi skal bygge en moské, må den ha plass til alle. Plassproblemer er noe vi har hatt i mange år, derfor kan vi ikke akseptere en ny moské som bare rommer 150 stykker. Da får vi jo det samme problemet igjen, sier han til Østlandsposten.

annonse

Plansjef Hege Eick er saksbehandler for mosképrosjektet.

– Medlemmer av den lokale kulturforeningen har gitt signaler om at Larviks muslimer ikke ønsker en stor moské og eget kulturhus. Rådmannen mener det er riktig at prosjektet tar utgangspunkt i behovet for en moské for Larvik kommunes beboere, det vil si cirka 150 personer til fredagsbønn, skriver Eick i saksfremstillingen.

Kommunestyrerepresentant Erik Sørensen representerer partiet BedreLarvik (tidligere Lardal Tverrpolitiske liste). Han stemte dessuten for et forslag fra Per Manvik (FrP), et forslag som ville forby byggingen av minareter i kommunen i fremtiden.

– Per Manvik (FrP) foreslo i tillegg at det ikke skulle bygges minareter i fremtiden. Laila Eliassen (KrF) og jeg ønsket sammen med Manvik å vedta forslaget og vi stemte for. Dette forslaget fikk ikke flertall, sier Sørensen til Resett.

Han stiller seg uforstående til muslimenes ønske om et nytt kultursenter.

– Vi har allerede et kulturhus. Det er ikke ønskelig eller nødvendig med enda et kulturhus eller “storstue” for kommunens innbyggere, det har vi allerede i Bølgen Kulturhus. Vi ønsker at vi alle kan samles der uavhengig av om man er religiøs eller ikke, eller hvilket livssyn eller legning man har. Vi ønsker god integrering, slår Sørensen fast.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon