Foto: AP/NTB scanpix

Notatet fra Senatets Etterretningskomite er nettopp offentliggjort. Det blottlegger en skandale av hittil uante dimensjoner. Notatet slår fast følgende;

  1. Det bekrefter at var Det demokratiske partiet og Clinton-kampanjen som sto bak og finansierte Steele-dossieret for å lage en drittpakke om Trump-leirens relasjoner til Moskva for dermed redusere hans sjanser til å vinne presidentvalget.
  1. Det er finnes ikke grunnlag for å påstå at Trump har kollaborert med russerne slik demokratene og liberale media før, under og etter valget, hele tiden har påstått.
  1. Det er riktig, det Trump hele tiden har påstått, at FBI har satt i gang etterforskningen av Trumps medarbeidere på et sviktende juridisk grunnlag. Det er kanskje ikke uventet når en vet at FBI, sentraladministrasjonen og de øvrige elitene i Washington er overrepresentert av demokratene.
  1. Det finnes overhodet ikke noe i notatet som er av sensitiv karakter og som skulle tilsi at det ikke skulle publiseres slik de demokratiske representantene i Senatet har brukt som argument for at notatet ikke skulle offentliggjøres.
  1. Notatet avkler fullstendig “crooked Hillary” som kjeltringen og ikke Donald Trump, mainstream medias liberale slagside og politiserte kampanjejournalistikk mot Trump og norsk medias kunnskapsløse og ukritiske saksing og liming fra samme mainstream media. Oppslaget ble knapt nevnt på NRK etter publiseringen og ble vinklet mot FBI og ikke Hillary Clinton og det demokratiske partiet.

Noen ganger skjer altså rettferdigheten omsider i sin fyllest. Det skal bli interessant å se hvordan mainstream media i USA og Norge vil søke å tilsløre det faktiske innholdet i notatet.