Men try to escape from a balcony of the Intercontinental Hotel after an attack in Kabul, Afghanistan, Sunday, Jan. 21, 2018. Gunmen stormed the hotel and sett off a 12-hour gun battle with security forces that continued into Sunday morning, as frantic guests tried to escape from fourth and fifth-floor windows. (AP Photo/Rahmat Gul)
annonse
annonse

Det var norske marinejegere som reddet forskeren Arne Strand ut av hotellet som ble angrepet av terrorister i Kabul, bekrefter Forsvaret til VG.

De norske spesialsoldatene ga CMI-forskeren førstehjelp før de reddet ham ut av det brennende hotellet Intercontinental i Kabul for to uker siden, skriver VG. Det er sjefen for de norske spesialstyrkene, generalmajor Torgeir Gråtrud, som forteller om det dramatiske angrepet til avisen.

– Det var påsatt branner inne i hotellet. Det var eksplosiver der, og det var skadde der og mye folk, mange var i sjokk. Hotellet er et veldig stort bygg med mange etasjer. Situasjonen var veldig uoversiktlig, sier Gråtrud til VG.

annonse

Ifølge Gråtrud visste soldatene at det var en nordmann inne i hotellet som i 17 timer var under angrep av talibansoldater. Han sier det ikke er uvanlig at det er norske borgere på hotellet. Han presiserer imidlertid at Strand ikke fikk forrang foran andre som også måtte få hjelp av soldatene som kom til unnsetning.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon