FBI-bygningen i Washington. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana
annonse
annonse

FBI-direktør Chris Wray ber de ansatte i det føderale politiet riste av seg angrepene på etatens uavhengighet som kommer fra presidenten og andre republikanere.

– Dere har vært gjennom mye de siste ni månedene, og jeg vet det ofte har vært urovekkende, for å si det mildt. De siste dagene har ikke bidratt til å roe det ned, skriver Wray i en epost til sine 35.000 ansatte.

– Det er lett for dem å snakke. Det er jobben dere gjør som vil bli stående. La meg gjøre det klart: Jeg står ved vårt oppdrag og jeg står ved dere.

annonse

Eposten ble sendt ut fredag etter at president Donald Trump tidligere på dagen besluttet å frigi et omstridt notat med anklager om maktmisbruk fra FBI og justisdepartementets side i forbindelse med Russland-etterforskningen av Trumps valgkamp.

– Den øverste ledelsen og etterforskerne i FBI og departementet har politisert den hellige etterforskningsprosessen i Demokratenes favør og mot Republikanerne – noe som ville vært utenkelig for bare kort tid siden, skrev Trump på  Twitter.

– Vi taler gjennom vårt arbeid. En sak av gangen. Et etterretningsprodukt av gangen. En avgjørelse av gangen, skriver FBI-sjefen i eposten der han hyller etaten for en integritet, arbeidsmoral og profesjonalitet «uten sidestykke i verden».

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon