Ørland 20171110. På Luftforsvarets 73. bursdagsmarkering er de nye F-35 flyene på vingene over Trøndelag og med blant annet kong Harald som tilskuer på Ørland hovedflystasjon. NATO generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg holder mandag foredrag på sikkerhetskonferansen til Den norske Atlanterhavskomité under sitt offisielle besøk i Norge.

annonse

I løpet av en tettpakket dag i Oslo skal Stoltenberg deretter i audiens hos kongen på Slottet, før turen går videre til statsministerens representasjonsanlegg og møte med Erna Solberg (H). Også utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) deltar på møtet, som etterfølges av en pressekonferanse med Solberg og Stoltenberg.

Den norske NATO-sjefen legger deretter turen innom Stortinget, hvor han skal møte stortingspresident Olemic Thommessen (H) og utenriks- og forsvarskomiteen. Også i juni 2015 besøkte Stoltenberg Stortinget som NATOs generalsekretær.

Men Stoltenberg starter altså dagen med å åpne Atlanterhavskomiteens sikkerhetskonferanse i Universitetets aula, hvor også Søreide og Bakke-Jensen skal tale. Tema for Stoltenbergs tale er NATO i et utfordrende sikkerhetsmiljø.

Søreide skal snakke om utfordringer for norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk, mens Bakke-Jensen skal snakke om utsikter og prioriteringer i forholdet mellom Norge og NATO.

Tema for årets konferanse, den 53. i rekken, er Vestens sikkerhetsutfordringer, både de som kommer innenfra og utenfra.

Jens Stoltenberg ble valgt til NATOs 13. generalsekretær i 2014. Like før jul ble det klart at han får fortsette i stillingen fram til september 2020.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.