In this Jan. 24, 2018 photo, local historian Christian Bormann stands in front of a piece of the Berlin Wall in Berlin. The amateur historian says he’s discovered a lengthy stretch of the original Berlin Wall in a wooded area of the German capital. Christian Bormann told the dpa news agency he first stumbled across the 80-meter (yard) stretch of the wall in the Pankow neighborhood years ago but only reported it to city authorities this week over concerns it was being destroyed by vandals and the elements. (Maurizio Gambarini/dpa via AP)
annonse

Berlinmuren ble reist etter annen verdenskrig og ble stående i 28 år, to måneder og 26 dager. Mandag er det nøyaktig like lenge siden muren ble revet.

Det kommunistiske styret i Øst-Tyskland startet arbeidet med å bygge muren 13. august 1961. Natt til 19. november 1989 begynte demonstranter å rive muren, og for første gang på mange år kunne folk i Øst-Berlin spasere over til den vestlige delen av byen.

Murens fall banet vei for gjenforeningen av Tyskland 3. oktober 1990.

NTB-DPA

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.