Oslo 20180205. På politiet har sperret av et område i Torggata i Oslo etter at det natt til mandag ble skutt mot et utested. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det ble løsnet et «betydelig» antall skudd mot et utested ved Youngstorget i Oslo natt til mandag. Ingen personer ble skadd.

annonse

– Vi fikk inn melding litt over klokken 3 om at det var blitt skutt mot et utested i Torggata. Det var heldigvis stengt, så det var ingen til stede, sa operasjonsleder Christian Krohn Engseth i Oslo politidistrikt til NTB.

– Det er blitt avfyrt et betydelig antall skudd mot utestedet, og våpenet lå igjen på bakken. En person ble sett løpende fra stedet i Pløens gate retning Storgata, fortsetter Engseth. Til VG sier han at det er snakk om et tohåndsvåpen.

Operasjonslederen sier det var blitt skutt gjennom vinduene til utestedet Nilsens Spiseri & Harmoni Bar.

– Det var vitner som hadde hørt og sett dette, som meldte fra til oss.

Åstedet er sperret av i påvente av kriminalteknisk undersøkelse. Samtidig har flere patruljer søkt i området etter gjerningsmannen. Klokken 5.40 melder politiet på Twitter at de har trappet ned det aktive søket.

– Foreløpig er det ingen pågripelse i saken.

Den mistenkte blir beskrevet som svartkledd, mulig joggedress, svart lue, omtrent 175 cm høy og muligens lys i huden.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.